Annonce
Lokalavisen Lemvig

Vandet ligger klar til sejlklubben

Med forårets komme er der igen ved at være masser af aktivitet i Lemvig Sejlklubs klubhus på Vinkelhage. Foto: Morten Stricker
En ny sæson byder på både kapsejlads, surfing, standup-paddle og jollesejlads i sejlklub

Lemvig: Når den blå himmel, der ofte præger foråret i Nordvestjylland, for alvor har gjort sit indtog, begynder det at krible i fingrene hos medlemmerne af Lemvig Sejlklub.

De mange og lange aftener om vinteren, hvor de har kigget på vandet og glædet sig til at komme ud i bådene på fjord, vig og hav er ved at være overstået. Forberedelser og klargøring af bådene kommer nu til sin ret, når bådene kan få saltvand under kølen igen.

Lem Vig og marinaen er hjemmebanen for Lemvig Sejlklub. Foto: Morten Stricker

I år er ingen undtagelse i Lemvig Sejlklub, der har flere ting på tegnebrættet til den nye sæson. Et par af planerne handler ikke om vand men om land. Klubben har længe manglet plads til opmagasinering af både, og lige nu er man i gang med at lægge sidste hånd på at gøre klar til at lave en tilbygning til de eksisterende bådhaller ved klubhuset på Vinkelhage.

- Vi mangler plads til at opbevare grej og udstyr. Derfor skal vi i gang med at bygge to nye skure, så vi fremover ikke behøver at opbevare grej udendørs, siger Kurt Jeppesen fra Lemvig Sejlklub.

Gang i jollerne

Der er lagt op til, at der skal bygges to skure i forlængelse af de nuværende bådehaller, som begge skal være på 40 kvadratmeter. Velux Fonden og Færch Fonden har givet i alt 300.000 kroner til byggeriet, mens klubben selv forventer at kunne finde de sidste 50.000 kroner til byggeriet, som klubben forventer at have færdigt i løbet af sæsonen.

Også foran klubhuset skal der bygges. Her er der planer om at lave en 22 kvadratmeter stor terrasse, der skal være handicapvenlig. Der bliver også arbejdet på at lave handicaptoilet i den offentlige toiletbygning ved siden af klubhuset, og terrassen skal lave en forbindelse til toilettet.

På vandet er der også ved at komme gang i aktiviteterne for de 395 medlemmer af sejlklubben. Her vil der være aktiviteter for både kvinder og mænd samt børn og voksne, lige som der også vil være tilbud til både sejlere og surfere.

På børne- og ungdomssiden er klubben i gang med igen at få liv i jolleafdelingen.

For tiden ligger en del af Lemvig Sejlklubs materiel opbevaret udendørs. Det skal et nyt byggeri være med til at ændre. Foto: Morten Stricker

- Vi er stille og roligt gået i gang med at genoplive jollesejladsen. Det har tidligere været en stor afdeling, men vi er ved at komme i gang igen, og medlemstallet udvikler sig støt, siger Rudi Bekker, der er ansvarlig for ungdomssejladsen.

Han har omkring 35 ungdomssejlere med, og sidste år blev der købt en laserjolle til sejlerne, så de kan prøve deres færdigheder på vandet, når sæsonen for alvor går i gang i begyndelsen af maj.

Annonce

Trænet knob ved computeren

Selv om det ikke har været muligt at lave træning på vandet hen over vinteren og heller ikke kunne mødes på grund af coronarestriktionerne, så har der alligevel været gang i undervisningen af de unge sejlere.

- Vi har i stedet lavet onlineundervisning, hvor vi har øvet os i at binde reb og knob. Det har været en anderledes måde at undervise på, hvor vi har vist, hvordan man skulle gøre og de unge derefter selv har lavet knobene, siger Rudi Bekker.

Det er dog ikke kun sejlbåde, der trækker de unge til vandet. Det gør surfing også, og her har klubben lavet to ugentlige træninger for både ungdom og voksne. Der er også mulighed for at komme på vandet med bræt under fødderne på andre måder, hvis man hellere vil prøve kræfter med standup-paddle. For nylig har klubben fået syv nye instruktører i standup-paddle.

Annonce

Kapsejladser fortsætter

Ud over de mange aktiviteter fortsætter Lemvig Sejlklub med de traditionsrige kapsejladser, der afvikles hver tirsdag aften i foråret og det tidligere efterår. Her kan alle både deltage og dyste mod hinanden, da der sejles efter et handicapsystem, der udligner forskellene mellem de forskellige bådtyper.

- Der plejer at være omkring 20 både på vandet med omkring 60-80 deltager i alt. Banen bliver lagt ud efter, hvordan vind og vejr er på den dag, hvor sejladsen finder sted, og skulle man have lyst til at prøve at være gast, er man velkommen til at komme forbi en dag, siger Peter Kallerup, der er ansvarlig for kapsejladserne.

Og interessen for at sejle kan formand Flemming Ertbølle også mærke.

- Jeg fornemmer, der er en interesse for at slippe ud af coronaen. Det kan vi se på, at vores sejlerskoler er meget populære i år, siger han, inden sæsonen for alvor begynder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ny forårsbebuder

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce