Annonce
Lokalavisen Lemvig

Vemodige arrangører aflyser Byløbet: Vender tilbage næste år

Eftervirkningerne af coronakrisen gør, at årets store løbefest i Lemvig, Byløbet, er blevet aflyst. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Eftervirkningerne af coronakrisen gør, at det ikke er muligt at gennemføre Byløbet i år
Annonce

Lemvig: Der bliver ikke noget Byløb i Lemvig i år.

Arrangørerne fra Lemvig Løbeklub har valgt at aflyse årets store løbearrangement, der skulle have fundet sted onsdag 26. august.

- Det er vemodigt, men vi har besluttet, at det ikke er muligt at arrangere løbet som planlagt, siger Louise Odgaard Jakobsen, der er formand for Lemvig Løbeklub.

Det er efterveerne af coronakrisen, der har været med til at sætte en stopper for årets byløb, der skulle have været nummer 34 i rækken. Forsamlingsforbuddet vil efter alt at dømme ikke være ophævet inden, og derfor vil der være umuligt at samle deltagerne i målområdet før og efter løbet.

Byløbet har de senere år trukket omkring 1700 løbere til start- og målområdet på Torvet i Lemvig, der har fordelt sig på de to ruter på henholdsvis 5,3 og 8,8 kilometer.

Byløbet har de senere år trukket op mod 1700 deltagere. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Klubben havde overvejet at flytte arrangementet en uge til 2. september, men arrangørerne turde ikke binde an med at flytte løbet til den nye dato.

- Der plejer at være mange fra efterskoler med til løbet, og her handler det også om tryghed. Hvis der bare vil være én smittet blandt løberne, vil det kunne blive en katastrofe for efterskolerne, hvis de bliver nødt til at lukke i en periode. Og uden efterskoler, folkeskoler og gymnasiet vil der formentlig kun være 400-500 deltagere, og så er det ikke den samme løbefest som normalt, siger formanden.

Annonce

Robust økonomi

- Samtidig er det også et stort maskineri at sætte i gang med at få løbet arrangeret. Vi har trukket beslutningen så længe som muligt, men til sidst har vi nu besluttet, at det ikke er muligt at gennemføre løbet i år. Men vi tror, det er den bedste beslutning, tilføjer Louise Odgaard Jakobsen.

Økonomisk vil Lemvig Løbeklub komme til at mærke, at der ikke kommer indtægter fra Byløbet i år. Men formanden tror, at klubben nok skal klare sig gennem i år.

- Vi har en robust økonomi, så vi kan godt undvære overskuddet fra årets løb. Men løbet er med til at sikre, at vi kan have et lavt kontingent og at der er råd til alt det sjove. For at kunne fortsætte med det må vi tære lidt på fedtet, siger formanden.

Hun er dog overbevist om, at der igen kommer et byløb igen i 2021.

-Jeg er sikker på, at vi nok skal komme igen næste år , siger Louise Odgaard Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Kunstnere på glatis

Lokalavisen Lemvig

Åbent hus i tre haver

Annonce