Annonce
Lokalavisen Lemvig

Vigtigt at man kan lytte til hinanden på tværs af generationer

Der er kaffe og the på bordet, når sognemedhjælper Kirsten Vindum er mødeleder ved Lemvig Kirkernes projekt, Livsfortællinger. Her er hun i gang med en samtale med Ivan Graversen. Foto: Jesper Lundsgaard
Sognemedhjælper blev inspireret af projekt på Sjælland og tog ide om livsfortællinger med til Lemvig
Annonce

Lemvig: To timer.

Det er hvad der hver gang er sat af, når sognemedhjælper Kirsten Vindum byder til møde i projektet Livsfortællinger. Projektet går ud på, at en gruppe på op til seks personer mødes en gang om ugen, hvor de ud fra et givent emne fortæller om deres eget livsforløb og lytter til andres livsforløb.

- Jeg synes, det er vigtigt, at man kommer til tiden, og at man slutter til tiden. Man er nødt til at være der hele tiden for at kunne få hele fortællingen med, siger Kirsten Vindum, der i løbet af efteråret går i gang med den anden omgang af Livsfortællinger.

Her vil deltagerne fortælle om deres eget liv og lytte til, hvad andre har at fortælle om deres liv. Det sker i en hyggelig og hjemlig atmosfære. hvor sognemedhjælperen og de op til seks deltagere mødes over en kop kaffe eller te.

- Det er ikke meningen, at projektet skal være med til at give deltagerne venner, men at man kan tale om et emne, lytte til andre og få viden om og indsigt i, hvordan andre lever, siger sognemedhjælperen.

Kirsten Vindum fik inspiration til projektet om Livsfortællinger af en veninde på Sjælland. Hun er engageret i Ensomme Gamles Værn, der havde lavet et lignende forløb.

Ideen tog hun med til Lemvig, hvor det blev tilpasset til Lemvig Kirkerne, og i løbet af efteråret er det planen, at projektet skal løbe af stablen for anden gang.

Det er lysten til at lytte og lysten til at fortælle, der er afgørende for at være med i projektet. Og Kirsten Vindum lægger vægt på, at man ikke behøver at krænge sig selv ud.

- Man skal have lysten til at dele lidt af sig selv med andre. Vi vil ikke tvinge nogle til at sige mere end hvad de har lyst til. Og hvis man kommer til at dele mere af sig selv end man egentlig har lyst til, så skal man heller ikke være nervøs for, at det kommer længere ud. Alle deltagere har nemlig tavshedspligt med det, der bliver talt om ved møderne. Så alt hvad der bliver sagt, vil blive inden for de fire vægge i mødelokalet, siger Kirsten Vindum, der understreger, at alle voksne uanset alder kan have gavn af at deltage i projektet.

- Det kræver, at man kan deltage ved alle møderne. Senest var det flest ældre, der var med, men jeg tror, at det er givende med generationsmødet, hvor man på tværs af generationerne kan fortælle om og lytte til hinandens livserfaringer, siger hun.

Sognemedhjælperen mener, det er et vigtigt projekt for kirken at have på programmet.

- Det er vigtigt fordi det er godt at blive hørt, men også at høre og se på andre og hvad de har at fortælle. Det er en gave at kunne høre andre og på den måde kan spejle sig selv og opdage, at man kan genkende andres oplevelser i sit eget liv, siger Kirsten Vindum, der understreger, at projektet er åbent for alle.

- Alle er velkomne til at være med uanset tro, om de kommer i kirke hver søndag eller kun benytter kirken til at kigge ind en gang i mellem. Det vigtigste er, at man har interesse for at fortælle sin egen historie og lytte til andres, siger Kirsten Vindum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce