Annonce
Lokalavisen Lemvig

Vinspecialisten i Lemvig får dobbelt så megen plads

Torsdag den 4. februar åbnede Vinspecialisten i de nye lokaler, og her er indehaver Wanda Favrholt Kristensen i snak med en kunde. Foto: Allan Damgaard
Vinspecialisten er rykket længere hen i Vestergade i Lemvig og har fået næsten dobbelt så megen plads i de nye lokaler.

Lemvig: Varerne kommer til at præsentere sig meget bedre, efter Vinspecialisten i Lemvig er flyttet længere hen i Vestergade, så adressen nu hedder Vestergade 1 B - dér, hvor Livida tidligere lå.

- Vi har fået næsten dobbelt så megen plads, og det var netop den trange plads, der var årsagen til, at vi flyttede. Den trange plads blev ekstra mærkbart her under coronakrisen, hvor der skal være større afstand mellem kunderne, siger Benno Kristensen, der driver Vinspecialisten sammen med sin hustru, Wanda Favrholt Kristensen.

I de nye lokaler udgør butiksarealet 130 kvadratmeter - det var blot 70 kvadratmeter i de tidligere lokaler på hjørnet af Vestergade og Andrupsgade.

- Det spiller også en betydelig rolle, at vi får meget bedre lagerplads i de nye lokaler. Tidligere havde vi lager i kælderen - nu har vi det "ude bagved". Det gør det hele noget nemmere, siger Benno Kristensen.

Han tilføjer, at ægteparret Kristensen jo også kunne have valgt at gå på pension i stedet for at begynde et nyt sted.

- Men vi føler alligevel ikke, at vi er klar til at stoppe med butikken, siger Benno Kristensen.

De kommer til at ligge i samme bygning som dametøjsbutikken Olga, og der bliver sikkert en fin snak de to butikker imellem. Det er nemlig Wanda F. Kristensens søster, Kirsten Hauskov, der ejer Olga. Og det er Kirsten Hauskovs mand, Søren Hauskov, der ejer bygningen, hvor Vinspecialisten nu sidder til leje.

- Det er fint med denne familierelation til vores butik, siger Benno Kristensen.

Annonce

For 28 år siden

Det er 28 år siden, at Wanda og Benno Kristensen åbnede butikken. Den gang var det en kiosk, og navnet var Lemvig Kiosk. Der var en mindre vin- og tobaksforretning ved siden af, og den blev en del af forretningen i 1998 med Lemvig Vin & Tobak som det nye navn.

I dag er navnet Vinspecialisten, og det passer fint med, at der ikke længere sælges tobak.

Benno Kristensen er glad for, at Vinspecialisten har fået mere plads at boltre sig på. Foto: Allan Damgaard

Der er til gengæld kommet mange nye varegruppe til de seneste år, så sortimentet er ganske alsidigt i dag. Foruden vin og spiritus sælger der f.eks. chokolade, flødeboller og romkugler. Der er også fint gang i salget af "kaffe to go", og til foråret/sommeren kommer der italiensk is i køledisken.

- De senere år har vi også solgt meget mere spiritus end tidligere - på det seneste er det især gin, der bliver solgt meget af, siger Benno Kristensen.

Annonce

Stille måneder

Han kan berette om et fint 2020 på trods af coronaen. Til gengæld er der færre kunder i øjeblikket på grund af de stort set nedlukkede gågader.

- Normalt er januar og februar lidt stille måneder for os, men det er særlig mærkbart i år, siger Benno Kristensen.

Stilheden har også direkte indflydelse på åbningstiderne hos Vinspecialisten Lemvig, der sælger fødevarer og derfor gerne må have åbent. Her i den nedlukkede februar er der åbent fra onsdag til lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce