Annonce
Lokalavisen Lemvig

Vinylcafé byder på masser af anekdoter

15. februar kl. 14 vender Jørgen Bang igen plader på Lemvig Bibliotek til Vinylcaféen. PR-foto
Annonce

Lemvig: Det er et større udstyrsstykke, når musikbibliotekar Jørgen Bang skal åbne Vinylcaféen på Lemvig Bibliotek lørdag 15. februar. Han tager nemlig sit eget musikanlæg med for at få den helt rigtige lyd ud af de gamle lp'er.

Som fast bestyrer af caféen finder Jørgen Bang hver gang et nyt tema, og denne gang handler musikken og historierne om det danske pladeselskab SteepleChase Records, som blev grundlagt i 1972 af en ung studerende ved navn Nils Winther.

- Han var frivillig på det gamle jazzspillested Montmartre i København og optog nogle af koncerterne på bånd og udgav dem, fortæller Jørgen Bang, som har haft et meget passioneret forhold til jazzmusik gennem det meste af livet.

Det er sjette gang, han åbner vinylcaféen på Lemvig Bibliotek, og 15. februar vil han især koncentrere sig om den amerikanske pianist Duke Jordan, som var en af de første, der udgav en plade på SteepleChase Records. Den solgte astronomiske 750.000 eksemplarer og var dermed medvirkende til, at det lille selskab bed sig så godt fast i markedet, at det stadig eksisterer og udgiver plader. Og stadig med Nils Winther som ejer og producer. Og Duke Jordan har Jørgen Bang et særligt forhold til:

- Jeg var en slags roadie for ham tilbage i 70'erne. Men den historie gemmer jeg til Vinylcaféens gæster, lyder det fra ham.

Vinylcaféen begynder kl. 14, og der er fri entré. De gratis billetter skal dog hentes på biblioteket eller bibliotekets hjemmeside inden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce