Annonce
Lokalavisen Lemvig

Yogastudie i Lemvig har vokseværk

Indehaveren af yogastudiet jogaRo i Lemvig, Janni Hedegaard, underviser blandt andre børn, og det samme gør den nye underviser, Birgitte Kvist Laursen. Pressebillede
Indehaveren af yogastudiet jogaRo i Lemvig, Janni Hedegaard, har ansat Birgitte Kvist Laursen som underviser. Dermed kan der tilbydes nye hold.

Lemvig: Yogastudiet jogaRo i hjertet af Lemvig tilbyder nye klasser i yin yoga og familieyoga.

Janni Hedegaard, som er indehaver og underviser i jogaRo, glæder sig over, at Birgitte Kvist Laursen tiltræder som ny lærer og kollega i studiet. Det skriver de to kolleger i en pressemeddelelse.

Der kan foreløbigt tilbydes et ugentligt hold mere, da Birgitte hver onsdag kl. 19.30 underviser i yin yoga. I fremtiden skal der være et fast familieyoga-hold, som i april kickstartes med et påskeevent 14. april kl. 13-14 for de 3-6-årige ifølge med far, mor, bedsteforældre eller anden tryghedsperson.

Annonce

Birgitte Kvist Laursen har rødder i Lemvig og har dyrket yoga i en årrække. Efter flere års tilløb har hun nu taget en yogauddannelse i Aarhus, og hun glæder sig til at sprede kærligheden til yin yoga højt under tagene i jogaRo.

Hun fremhæver, at stillingerne i yin yoga ofte er siddende og liggende og alle kan være med.

- Yin yoga foregår i roligt tempo, og man får en pause til at mærke sig selv og sin krop. Yin yoga består af blide stræk, som holdes i tre-fem minutter. Jeg er blevet bidt af yin yoga, fordi man gennem et længere stræk får mulighed for at give slip og give sig hen til strækket med åndedrættet som anker. Yin kan også forklares som det modsatte af yang yoga, hvor man arbejder med styrke og flow, siger Birgitte Kvist Laursen.

Plads til alle

Yogastudiet, som har til huse på 2. sal i det tidligere missionshus i Vasen, åbnede dørene for fysiske hold i maj sidste år efter fire måneders nedlukningsrestriktioner. Janni Hedegaards intention var at skabe et studie med nærvær, ro, plads til alle aldre og til dem med eventuelle udfordringer.

Hun har ofte oplevet, at flere ikke har modet til at komme til yoga, fordi de har fysiske udfordringer eller ikke er smidige nok. Disse fordomme vil hun gerne komme til livs.

Birgitte Kvist Laursen har dyrket yoga i en årrække, og nu har hun taget yogauddannelsen i Aarhus og er klar til at undervise hos jogaRo i Vasen i Lemvig. Pressebillede

- Den enkelte stilling er i sin grundform basen, men kroppen skal ikke passe ind i stillingen - stillingen skal passe til den enkelte/kroppen. Underviserens fornemmeste opgave er at komme med alternativer til de forskellige stillinger, for eksempel ved hjælp af udstyr i form af tæpper og yogablokke, siger Janni Hedegaard.

Janni Hedegaard har ugentlige hold med blid yoga og senior yoga, derudover har hun 1:1 sessioner og restorativ yoga.

I sommermånederne går jogaRo udendørs og tilbyder yoga på platformen ved skaterbanen og i Klosterheden.

Annonce

Støt stigende

Der er flere grunde til, at Janni Hedegaard glæder sig over udsigten til at få Birgitte Kvist Laursen som underviser i jogaRo. Dels kender hun Birgitte som en passioneret yogi og hjertevarm person, derudover giver det mulighed for at udbyde mere yoga i studiet og en større bredde på holdplanen. Tilgangen til studiet har været støt stigende og med Birgitte på holdet kan efterspørgslen imødekommes.

Månedligt udgives der en holdoversigt på studiets sociale medier på Facebook og Instagram, og man tilmelder sig de enkelte hold via sms til den enkelte underviser. I yin yoga tilbydes der desuden en gratis prøvegang.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce