Annoncørbetalt indhold

Sådan kan udendørsbelysning medføre færre indbrud

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Dette er et gæsteindlæg lavet i samarbejde med en af Danmarks største sikringscentre, Bagger Låse & Alarm A/S.


Annonce

Udensdørsbelysningen spiller en vigtig rolle

Der findes et hav af forskellige muligheder for belysning, som kan hjælpe erhverv med færre indbrudsforsøg.

Det er altid et spørgsmål om at skræddersy den belysningsform, der virker mest hensigtsmæssigt, når dine udearealer skal sikres. Belysning skaber tryghed og kan på sin vis tilmed være en vigtig sikkerhedsforanstaltning. Hvis eksempelvis et fabriksområde har fordelagtige oversigtsforhold med tilstrækkelig belysning i alle døgnets timer, kan det minimere kriminaliteten i forhold til indbrud.


Vælg din lysinstallation med omhu

Hvad enten du foretrækker en mere traditionel lyskilde eller en LED-løsning, bør begge løsninger afprøves ved testinstallation for at få indblik i, hvordan belysningen tager sig ud. De traditionelle glødepærer og kompaktrør udsender et anderledes lys end LED-lyskilden, da sidstnævnte består af flere mindre lyskilder.

Nogle af fordelene ved den mere moderne LED-løsning er, at deres levetid er markant længere og så skal de ikke "varme op", som nogle sparerpærer skal. Det er dog værd at bemærke, at energiforbruget ikke opnår nogen synderlig besparelse. I tilfælde af at større parkeringspladser og lignende skal kunne oplyses på bedst mulig vis, kan der installeres en metalhalogen lyskilde, der giver væsentligt mere lys end LED-kilden, men den har til gengæld kortere levetid.

For at tilføje en automatisk dimension til belysningen, anbefales en installation af lysstyrende bevægelsessensorer. De vil blive aktiveret, når der registreres varmeudstråling fra personer. Det er muligt at anskaffe sig bevægelsessensorer der kun lader sig tænde i de mørke timer, da der indbygget et skumringsrelæ. Dette giver mening i områder, hvor dagslyset giver et fornuftigt overblik i sig selv og dermed giver dit TVO-anlæg eller vagtfirma gode forudsætninger for at holde styr på områdets aktivitet.


Tilknytning af vagtfirma giver ekstra sikkerhed

Det kan være hensigtsmæssigt at tilknytte et vagtfirma til at holde øje med udearealer, samt port-anlæg og andre indgange. Foruden disse sikkerhedsforanstaltningerne giver det en vis tryghed til området, samtidigt med at signalværdien bliver styrket.

Hvis en potentiel indbrudstyv får øje på vagtfirmaet, enten ved at se deres tilstedeværelse eller et autoriseret logo, kan det virke proaktivt og præventivt. Der findes en mangfoldighed af muligheder, når den rette vagttype skal hyres. De fleste vagtfirmaer har en alarmpatrulje tilknyttet, der rykker ud, hvis der er indbrud. Hvis indbruddet er hændt, kan denne vagttype tilmed sørge for, at området atter bliver bragt i orden (evt. genetablering af smadret port), hvorefter erhvervsalarmen atter kan aktiveres.

Mange virksomheder har servicevagter ansat, der udover rundering, sikre at alt er aflåst og at alarmen er tilkoblet. I forlængelse af dette er vagtrunderingens hyppighed en faktor, man skal overveje. Hvis der har været øget kriminalitet i et givent område, kan man med fordel få intensiveret sikkerheden med flere patruljeringer og runderinger, samt etablere en tættere kontakt til politiet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.