Annoncørbetalt indhold

Undgå nabokrig – kend reglerne for træfældning i skel

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Undgå nabokrig – kend reglerne for træfældning i skel

Har du et ønske om at fælde et træ i skel, er der en række regler, som du bør kende til. Træfældning og -beskæring er nemlig ikke så simpelt endda. Udover reglerne, har der nemlig også været en tendens til, at træfældning har kickstartet mange nabostride landet over. Hotspottet for problematikken er især i skel – altså i grænseområdet mellem din og naboens matrikel. Skellet har betydning for råderetten over området, hvorfor skellet er væsentlig at have fastlagt med henblik på, hvad der må foretages af eksempelvis træfældning.

Annonce

 

Hvornår må eller må du ikke fælde et træ i skel

Forstyrrer naboens træ eller et af træets store grene for din udsigt eller solen på din grund, men nægter naboen at fælde eller beskære træet? Dette kan være frustrerende, men du må som udgangspunkt ikke fælde eller beskære naboens træ. Ligeledes kan du heller ikke kræve, at naboen selv fælder træet. Der er imidlertid tre undtagelser, som gør, at du godt må beskære naboens tre. Disse er:

·        Såfremt grenen vokser igennem eller hænger så tæt på hegnet i skel, at det kan skades.

·        Såfremt grenen hænger så lavt over din grund, at du ikke kan komme til med havemaskinen.

·        Og såfremt grenen udgør en sikkerhedsfare, kan du kræve, at naboen selv beskærer træet.

Der er imidlertid ingen danske love, som regulerer hvorledes naboen kan gro træer omkring 1,5 meter fra skellet til din matrikel. Med andre ord kan naboen gro så høje træer de vil uden, at du kan blande dig.

 

Tal med naboen og undgå nabokrig i dit parcelhuskvarter

Er naboens træer generende for din dagligdag, vil et godt råd være, først og fremmest at tale med naboen om problematikken. I langt de fleste tilfælde vil I komme til en fælles enighed om en løsning, hvorved nabokrig og dårlig stemning i dit kvarter undgås. Er naboen ikke særlig medgørlig af den ene eller anden årsag, er der forskellige overtalelsesstrategier, som du kan benytte dig af. Dette kan blandt andet være at tilbyde naboen selv at beskære eller fælde træet, eller hyre en virksomhed.

 

Kontakt et professionelt firma for hjælp

Det kan være vanskeligt og farligt at give sig i kast med træfældning eller -beskæring. Især i storbyer, såsom København, kan det være nyttigt at hyre en virksomhed til at klare arbejdet for dig. Ved at hyre en virksomhed, kan du være tryg ved, at en professionel udfører arbejdet korrekt, samtidig med, at reglerne for træfældning i skel overholdes.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.