Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Ældre Sagen aflyser debatmøde: - Vi tør ikke løbe risikoen

En opblussen af coronatilfælde får Ældre Sagen til aflyse en høring om ældrepleje. Lokalformand Manfred Dietrich mener dog at debatten op til mødet har gjort politikerne mere opmærksomme på Ældre Sagens holdninger. Foto: Lars Johannessen.
Den 1. oktober skulle politikerne sammen med Ældre Sagen og Seniorrådet have diskuteret værdig ældrepleje. Nu er høringen udskudt på ubestemt tid.

DEBATMØDE: - Med den seneste udvikling, så tør vi ikke holde mødet. Vi er også blevet spurgt af flere politikere, der skulle være med, om det var en god ide, og vi har ikke lyst til at øge smitterisikoen.

Sådan forklarer Ældre Sagens lokalformand Manfred Dietrich hvorfor en planlagt høring den 1. oktober i første omgang må udsættes.

Værdig ældrepleje

Den 1. oktober er FNs internationale Ældredag. I den forbindelse havde Ældre Sagen og Seniorrådet indbudt de lokale partier til høring, hvor partierne kunne fortælle om deres holdninger og prioriteter i forbindelse med en værdig ældrepleje.


Selv om vi ikke kan gennemføre høringen nu, så har det ikke været forgæves

Manfred Dietrich, lokalformand for Ældre Sagen


Det sker i kølvandet på nogle budgetforhandlinger, hvor Ældre Sagen var meget utilfredse over, at det, de kalder "uværdige spareforslag", indgik i forløbet.

Spareforslagene var en del af et såkaldt sparekatalog, der blev udarbejdet til budgetforhandlingerne, og de blev aldrig gennemført. Som lokalformand for Ældre Sagen synes Manfred Dietrich dog overhovedet ikke at forslagene skulle have været stillet, og han har bedt om en garanti for, at forslagene ikke dukker op igen til næste års budget. En garanti, som borgmester Benedikte Kiær dog ikke kunne give.

Manfred Dietrich synes dog at debatten allerede har hjulpet.

- Selv om vi ikke kan gennemføre høringen nu, så har det ikke været forgæves. Jeg synes, at det har været en god debat og nu er politikerne blevet opmærksomme på vores synspunkter, siger han.

Det er stadig meningen at gennemføre høringen, men i første omgang er den udskudt på ubestemt tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Det kan du se i biograferne

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Purunge vidner møder op retten: 15-årig dreng forsvarer sig mod anklager for voldtægt af mindreårig i Snekkersten

Lokalavisen Nordsjælland

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce