Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Øget testindsats over for Helsingør Kommunes unge: Unge frivillige bemander 29 ekstra teststationer

Ungdomsskolen har tilknyttet 32 podere, der tager ud på de lokale skoler og dagtilbud for at teste elever og medarbejdere. Foto: Ungdomsskolen
32 unge podere fra Helsingør Ungdomsskole tilbyder kviktest på skoler og dagtilbud.

Tirsdag blev 525 elever og 297 medarbejdere i Helsingør Kommune testet for corona. Ikke på et af de store testcentre, men på et af hele 29 pop-up-centre på kommune- og privatskole samt på dagtilbud.


Vi mærker en stor tryghed blandt medarbejdere og elever, og vi kan se, at der er flere og flere, der lader sig teste nu.

Inge Kristensen, tovholder for ungdomsskolens hold af podere.


Det er unge podere fra Helsingør Ungdomsskole, der står for mange test. Oprindeligt var der godt et dusin unge poder, da Ungdomsskolen begyndte at teste i februar. Dengang var det kun medarbejdere og ingen elever, der skulle testet. I mellemtiden er man også begyndt at tilbyde testen til eleverne, og i forbindelse med at de ældste elever vendte tilbage har man øget antallet af podere, så der nu er 32.

Der betyder, at der nu er indrettet podestationer på alle skoler i Helsingør Kommune.

- Vores oplevelse er, at poderne bliver fantastisk godt modtaget ude på skolerne. Vi mærker en stor tryghed blandt medarbejdere og elever, og vi kan se, at der er flere og flere, der lader sig teste nu. Jeg tror, det dels handler om, at folk føler sig trygge ved vores podere, og dels om at få lagt det ind i en arbejdsrutine, siger Inge Kristensen, der er souschef på Ungdomsskolen. Hun har været tovholder på opgaven med at etablere den mobile testenhed,.

Frivilligt tilbud

Selv om alle opfordres kraftigt til at lade sig teste, så bestemmer man selv, om man vil tage imod tilbuddet. Det gælder for alle elever fra 12 år og opefter. For elever under 15 år kræver det forældrenes accept.

De unge, der i øjeblikket har mulighed for fysisk fremmøde i halvdelen af undervisningstiden, opfordres til at møde op med en test, der er højst 72 timer gammel.

For medarbejderne gælder tilbuddet ikke kun lærere og pædagoger, men alle der er tilknyttet institutionerne.

De 32 podere er dels unge i sabbatår, medarbejdere, der er midlertidigt hjemsendt fra deres normale job, samt folk der er henvist fra det kommunale jobcenter. De er alle blevet uddannet til opgaven af Copenhagen Medical, der har stået for den sundhedsfaglige del af testindsatsen.

Annonce

Ekstra station

Lige nu er der særligt fokus på Espergærde, hvor smittetallet er bekymrende højt. Derfor har Ungdomsskolen etableret en ekstraordinær pop up-teststation på fredag i Ungdomsskolens lokaler på Tibberupskolen.

- Vi prøver modellen af for at se, om vi kan bruge den ved lignende udbrud andre steder i kommunen, siger Inge Kristensen.

- Vi er så fleksible, at vi kan omdirigere kapaciteten, når det er nødvendigt. Det betyder, at vi – ud over de faste podestationer – også kan lave tilbud om udvidet åbningstid eller en ekstra dag, hvor vi kan understøtte med en øget kapacitet, når der er brug for en særlig indsats et sted i kommunen, siger hun.

Borgere henvises til de øvrige teststeder i Helsingør Kommune.

Her er der podestationer

  • 16 på kommunens folkeskoler
  • 3 på privatskoler i Helsingør Kommune
  • 10 på dagtilbud i yderområder.

Medarbejdere i dagtilbud, der ligger tæt på folkeskolerne, bliver henvist til test der.

Det frivillige tilbud om test gælder for alle elever fra 12 år og op. For elever under 15 år indhenter skolen samtykke fra forældrene. Desuden kan alle medarbejdere, der er tilknyttet kommunens skoler og dagtilbud, lade sig teste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Purunge vidner møder op retten: 15-årig dreng forsvarer sig mod anklager for voldtægt af mindreårig i Snekkersten

Lokalavisen Nordsjælland

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce