Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

10. klasses-skolen i Fredensborg inviterer til åbent hus

Eleverne har mulighed for at deltage i et brobygningsforløb i samarbejde med henholdsvis U/Nord i Hillerød og hos Hotel og Restaurantskolen i Valby.
10.klasses-skolen i Fredensborg har sin egen profil. En af de ting der bliver fremhævet af eleverne selv er de gode faciliteter og en gratis frokostordning, oplyser skolelederen.
Annonce

SKOLE: Der er fire år siden 10. klassesskolen,  som holder til på Fredensborg Skole blev etableret. Nu er det igen den tid på året, hvor skolen inviterer forbi til åbent hus for nye interesserede. Det foregår mandag den 1. februar fra klokken 19-21.  oplyser skoleleder Susanne Bremer, Fredensborg Skole.

Skolelederen oplyser at skolen er kendt for et stærkt sammenhold og fede faciliteter med fokus på faglighed og gratis frokostordning. Sådan lyder fra nogle af de unge, der går i 10. klasse i Fredensborg, oplyses det i en pressemeddelelse:

William kommer fra Helsingør, men tager gerne vejen hver dag til Fredensborg Skole, hvor han går i 10. klasse.

- Faciliteterne er helt i top. Vi har vores egne lokaler, de er nye og indbydende og helt anderledes end en almindelig Skole, siger William.

William går i klasse med Clara, der også tager vejen fra Helsingør til Fredensborg. Hun fortæller at lærerne er rigtig gode til at forstå elevernes behov og har styr på tingene.

De er begge meget enige om én ting, den gratis frokostordning, som de hver dag nyder sammen med de øvrige 49 elever, fra både Helsingør, Fredensborg og Hørsholm. Eleverne skiftes til, to og to, til at lave maden sammen med skolens kok, Rikke.

Fredensborg Kommune har i år 49 unge elever, hvoraf 20 % er fra Helsingør Kommune.

 Opstarten på 10. klasse er et nøje tilrettelagt 14-dages teambuilding-forløb med blandt andre intro-tur, faglig og personlig kortlægning og individuel tilrettelæggelse af mål/målopfyldelse for skoleåret.

 Helt særligt for 10. klasse i Fredensborg er, at der er to pædagoger fast tilknyttet.

I år har 10. klasse etableret et træningssamarbejde med bokseklubben i Nivå

Der er etableret to særligt tilrettelagte brobygningsforløb i samarbejde med henholdsvis U/Nord i Hillerød og hos Hotel og Restaurantskolen i Valby.

Alle elevere deltager som noget nyt i produktionen af deres egen frokostordning i skolens egen køkken-cafe ’Vilhelm’.

 Eleverne kan ved siden af den obligatoriske undervisning vælge tilbudsfag i tysk sprogundervisning og fysik/kemi. Desuden er der lektiehjælp.

Der er mulighed for at vælge mellem tre temahold: E-sport, Krop & Bevægelse samt Iværksætteri.

Annonce

Stærk faglig profil

Skolelederen oplyser, at siden opstarten af 10. klasses-skolen tilbage i august 2017 er det hvert år lykkedes at få op mod 96 procent af eleverne videre i enten en ungdomsuddannelse, praktik eller arbejde.

- Det er et tilbud med en stærk faglig profil, uden at gå på kompromis med elevernes sociale og personlige udvikling. Også de elever, der i forskellig grad er ordblinde (mellem 15-20 %) får målrettet hjælp gennem de sprogpiloter, der er fast tilknyttet tilbuddet, oplyser hun.

Der er ansøgningsfrist til 10.klasses-skolen i Fredensborg den 1. marts,

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce