Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

80 år: En radio- og teateroldie fylder rundt

Ole Bjørn Rasmussen har mellem sine mange gøremål også lavet lokalradio. Her er han landet på en del af sin pladsesamling - singler og lp' er. Foto. Lars Johannessen.
Annonce

80 ÅR: Så har tiden også indhentet den evige pop- og schlager-teenager Ole Bjørn, der også er  kendt som lokalradiomand og amatørskuespiller. Ole Bjørn fylder 80 år på torsdag den 17. september.

Ole Bjørn er vokset op i Helsingør, hvor han tilbragte de første 10 år af sit liv hos sine morforældre i det nu hedengangne ”Aldersro” i Lundegade. Senere flyttede familien til Midgårdsvej, hvor Ole tilbragte sine teenageår.

Efter 8 skoleår på henholdsvis Lundegade og Marienlyst Skole kom han i købmandslære, som kommis, hos Købmand Reichhardt på Torvet. Og efter endt læretid kaldtes til Marinen, hvor han efter endt grunduddannelse i Auderød, blev uddannet som befalingsmand på Søværnets Befalingsmandskole Margretheholm med tjeneste på Flådestationen i Frederikshavn.

Annonce

Marinesoldaten tog afsted senere

Som marinesoldat kom Ole Bjørn aldrig ud på bølgen blå, men det gjorde han til gengæld, da han efter endt militærtjeneste tog ud og sejle som messemand ombord på Rederiet J. Lauritsens ”Argentinean Reefer”. Med den kom han det meste af jorden rundt med masser af spændene oplevelser til fælge og minder fra fjerne steder som Alaska, New Zealand, Sydafrika, Ceylon, Kina, Argentina og byer som Hamborg, Napoli, San Francisco, Los Angeles og Buenos Aires.

Annonce

Noget med skibe skulle det være

Efter hjemkomsten arbejde han i flere år på Helsingør Skibsværfs salgsafdeling og senere for tøjgrossisten Wranglers danske afdeling i Helsingør.

I 1970 blev Ole Bjørn ansat ved Helsingør Kommune med Helsingør Civilforsvar, som arbejdssted. Han var der administrativ medarbejder og regnskabsmand. Senere blev Helsingør Civilforsvar lagt sammen med Helsingør Brandvæsen og blev til Helsingør Brand- og Redningsberedskab, der så senere igen blev til Nordsjællands Brandvæsen.

Ole Bjørn fulgte med hele vejen og gik på pension som 67-årig i 2007 som fuldmægtig.

Ole Bjørn blev i 1970 gift med fru Lili og sammen har de børnene Anders og Lene og børnebørnene Emilia og Luisa.

Annonce

Ole og lokalradioen

Men det er nu nok mest som radio- og teatermand Ole Bjørn er kendt i Helsingør og omegn. Han startede sin radiokarriere i lokalradioernes barndom i midten af 80’erne. Mest kendt er han nok for programmet ”Ole Bjørns Oldies” på Helsingør Kanalen, hvor han hver anden lørdag sad 4 timer i studiet og spillede oldies but goodies fra 50’erne 60’erne og 70’erne. det engagement sluttede efter 15 år, da radioen lukkede i 2012. Siden har Ole Bjørn med jævne mellemrum kunne høres på Senior Radioen, en anden lokal station.

Annonce

Pladesamler om en hals

Ole Bjørn har siden sin barndom været ivrig pladesamler, så det er dem lytterne har haft stor glæde af i alle årene, som Ole Bjørn siger. Pladerne skal være slidt op, når jeg ikke er mere!

Siden midten af 70’erne har Ole Bjørn været en aktiv amatørskuespiller, i starten i Espergærde Amatørscene i huset på Jarlens grund , hvor han medvirkede i en hel række populære revyer, teaterstykker og klosterspil, og senere ved Helsingør Amatørteater, hvor han de sidste 25 år har været idemand, producent og instruktør for en hel række populære musikalske forestillinger i den gamle teatersal i ”Strien”. det er blevet til forestillinger som bl.a. ”Musikken er af Kai Norman Andersen”, ”Toner fra strimlen”, ”Op og Ned Langs Kysten”, ”Nu går våren gennem Nyhavn” , ”Byens Lys”, ”Schlagerparade”, ”Stjernestunder”, ”5. maj Sange fra besættelsen” og Helsingør Amatørscenes sidste forestilling i Teaterhuset på Stengade ”65 år med Giro 413”, som amatørscenen jo måtte forlade 1. juli i 2015 til fordel for et ”klublokale” på Damgården på Løvdalsvej i Helsingør.

Annonce

Murergade og Gl. Vapnagaard

Senere har Ole Bjørn sat et par forestillinger op i Musikkens Hus i Murergade og senest i 2019 en hyldest forestilling til sangerinden Grethe Ingmann i Laden på Gl. Vapnagaard.

På grund af Corona krisen måtte Ole Bjørn aflyse sin nye forestilling ”En håndfuld musik fra 50’erne”, der også skulle have haft premiere i april Laden på Gl. Vapnagaard.

Helsingør Amatørscene fejrer 30 års jubilæum i 2021 og da Ole Bjørn samtidig har 25 års jubilæum som idemand, instruktør og producent af forestillinger, er han i fuld sving med at tilrettelægge næste års jubilæums forestilling kaldet ”Stjernestunder”, der kommer til at indeholde musikalske minder fra alle årene. Forestillingen får premiere i Laden på Gl. Vapnagaard den 22. april 2021. Så er det på plads.

Ind imellem alt det musikalske får han også tid til at være volontør ved Helsingør Bymuseum, hvor han arbejder med museets arkivalier. Og som billedkunstner er det collagerne, der for tiden har hans store interesse.

Så det er en aktiv mand. der fylder 80 år på torsdag. Ole Bjørn fejrer dagen under private former.

Annonce
Annonce
Alarm112

To personer i kritisk tilstand efter bilulykke

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce