Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

90 beboere sætter farvede lysstofrør i vinduerne: - En fælles protest

Kunstneren Jacob Kvist står bag lysprojektet i Helsingørs Nordvestkvarter. Visualisering: Jacob Kvist
Med projektet ‘Nordvestlyst’ bliver beboere i Helsingørs Nordvestkvarter inviteret til at blive en del af et fælles kunstværk, der skaber "lys mod corona og sender en hilsen til naboen og medborgeren om at stå sammen imod pandemien".
Annonce

HELSINGØR: Corona-pandemien har skilt os ad og sat sociale fællesskaber på pause.

Derfor vil kunstneren Jacob Kvist i samarbejde med det kommende Kulturhus i Nordvest og uddannelses-centret Catch gerne skabe lys i mørket som en ‘protest’, der kan skabe en fællesskabsfølelse og en oplevelse af at stå sammen.Når folk placerer lys i deres vinduer, skaber de et værk i fællesskab, selvom de er fysisk adskilte

Lyskunstner Jakob KvistSom en del af kunstprojektet ‘Nordvestlys’ bliver 90 beboere i kvarteret inviteret til at sætte et farvet lysstofrør i vinduet, så de sammen skaber et værk, der kan opleves i Helsingørs Nordvestkvarter fra 18.-28. februar.

- Med Nordvestlys skaber borgerne en fælles protest i lys mod corona og sender en hilsen til naboen og medborgeren om at stå sammen imod pandemien. Når folk placerer lys i deres vinduer, skaber de et værk i fællesskab, selvom de er fysisk adskilte, siger lyskunstner Jakob Kvist.

Efter værket har været udstillet i beboernes vinduer, vil det blive ombygget af Jakob Kvist til en lysudsmykning i det kommende Kulturhus i Nordvest på Abildgaardsvej 2.

- Det glæder mig enormt meget, at det første projekt i det kommende Kulturhus i Nordvest på den måde inddrager områdets beboerne, og at resultatet bliver et værk skabt i fællesskab, som kan lyse op i Kulturhuset mange år frem, siger Michael Mathiesen, der er formand for kultur- og turismeudvalget.

Annonce

‘En følelse af lokalt sammenhold’

Helsingørs Nordvestkvarter vil blive inddelt i forskellige farvetemaer, hvor beboerne selv vælger, hvilken nuance deres lys skal sende ud.

- De mørke dage og den nu efterhånden lange nedlukning, vi er midt i, har skabt en enorm længsel efter fællesskabet. Vi alle er i samme båd under denne her pandemi, og forhåbentligt kan projektet være med at skabe en følelse af lokalt sammenhold og en tro på, at vi går lysere tider i møde – og at fællesskabet består, selvom vi ikke kan mødes lige nu, siger Stine Polke-Pedersen, Kulturkonsulent i Kulturhuset i Nordvest.

I alt 90 beboere kan deltage i projektet, og det eneste kriterie for at være med er, at man skal bo i Helsingørs Nordvestkvarter – om det er lejlighed eller villa er underordnet. De beboere som har lyst til at deltage i kunstprojektet vil få udleveret et lysstofrør og farvefilter til at sætte op i deres vinduer. For at deltage skal man sende en mail til Stine Polke-Pedersen på spp03@helsingor.dk eller sms på tlf. 2531 3619.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce