Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Axeltorv kommer til at flyde i honning og jordbær

- Når du køber dansk honning, kan du glæde dig over, at honningen er et produkt af biernes bestøvning af planter og afgrøder i Danmark – blandt andet jordbær. Derved kan vi spare klimaet for transporten af importerede jordbær og honning, fortæller biavler Nicolaj Wium fra Hornbæk. Foto: Lars Johannessen

HELSINGØR: Lørdag den 19. juni er det Honning & Jordbærdag. Her fejrer landets biavlere årets første høst af honning sammen med danske jordbær. Et af de steder hvor dagen bliver markeret med smagsprøver er på Axeltorv, hvor honning- og biavler Nicolaj Wium har fast stadeplads. I dagens anledning har han selskab af barnebarnet Louise,som vil hjælpe med serveringen af smagsprøver i tidsrummet fra klokken 9-13.

- Vi håber, at rigtig mange vil slå vejen forbi i løbet af dagen og smage symfonien af danske jordbær med nyslynget honning, og samtidig høre lidt om biernes vigtige opgave, når både afgrøder og vilde planter skal bestøves, siger biavler Nicolaj Wium.

Og biernes bestøvning er uhyre vigtig. For jordbærs vedkommende betyder biernes bestøvning blandt andet større og mere velformede jordbær. Desuden bliver jordbærrene rødere og sødere, og de holder længere, oplyser bi- og honningavleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Den spiser din pant, mens pengene tikker ind på dit kort: Pantstation i Helsingør bliver den første af sin slags herhjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Arnes kolonihavehus har fire hjul, bliver trukket af en traktor og har solceller på taget: Arne tøffer Danmark rundt

Annonce