Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Beredskabchef: Pas på håndspritten

Beredskabschef Allan Holst opfordrer alle til at huske at tjekke brandalarmen og sørge for at håndspritten ikke er i nærheden af levende ild. Foto: Lars Johannessen.
Beredskabschef Allan Holst opfordrer til, at man husker at tjekke brandalarmerne og sørger for at håndspritten er placeret i god afstand til de tændte julelys.
Annonce

JUL:  Lyden af en brandalarm klinger måske ikke just af julemusik. Men årets kolde måneder er højsæson for brand i private hjem, advarer beredskabschef Allan Holst.

- Røgalarmer, der ikke virker, giver falsk tryghed. Derfor skal du jævnligt tjekke dine alarmer. Sørg blandt andet for, at batterierne stadig virker, at alarmerne er rengjorte, og at udløbsdatoen ikke er overskredet, siger Allan Holst fra Helsingør Kommunes Beredskab.


Jeg har hørt om et enkelt tilfælde fra vores netværk, hvor en kvinde blev slemt forbrændt på hånden, hvor det var håndspritten, der var skyld i det

Allan Holst, beredskabschef, Helsingør Kommunes Beredskab.


Brandalarmer advarer om en brand, men forhindrer den ikke. Risikoen kan reduceres ved at følge et par enkle råd:

- Mange brande starter enten i køkkenet eller ved brug af levende lys. Så vær ekstra opmærksom her i julen. Læg aldrig ting fra dig på komfuret, bliv i køkkenet, når du laver mad, og sluk levende lys, når du forlader et lokale, siger Allan Holst.

I år er der kommet en ny brændbar bekendt med i jule-samværet - håndspritten.

- I år skal man også være meget opmærksom på håndspritten, som er en yderst brændbar væske. Derfor opfordrer vi til, at hver enkelt er opmærksom på, at holde håndsprit langt væk fra de levende lys, siger Allan Holst.

Han påpeger, at der er eksempler på personer, der er kommet slemt til skade som følge håndsprit, der har stået for tæt på levende lys.

- Vi har heldigvis ikke haft skader indenfor kommunegrænsen, men jeg har hørt om et enkelt tilfælde fra vores netværk, hvor en kvinde blev slemt forbrændt på hånden, hvor det var håndspritten, der var skyld i det, fortæller Allan Holst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Indland

Danmarks første kvindelige biskop takker af

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Arrangør af Gåtur langs Kysten holder ved: Der er mange, der føler sig ensomme i en mørk tid - at gå åbner sindet

Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce