Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Bergs Bureau: Derfor var projektørerne tændt på stadion i fuldt dagslys

Er det nu også nødvendigt at have projektører tændt ved højlys dag, spørger en læser. Foto: Lars Johannessen.
Det virker mildest talt lidt om energifråds at lade projektorerne lyse over stadion midt på dagen, mener vor læser, som har bedt Bergs Bureau om en forklaring. Men lyset var nødvendigt. Hvorfor? Læs videre ...
Annonce

BERGS BUREAU: - Hvorfor er de store projektører over det ny stadion på Gl. Hellebækvej tændt midt på dagen i fuld solskin, som det har været tilfældet flere gange i den seneste tid?

Sådan spørger vor læser Erik Ungstrup Friis, som også gerne vil have at vide, hvem der skal betale for el-regningen.

Det skal Brøndby IF.

Ja, for det er Brøndbys superligahold, der har spillet på banen i tre dage i sidste uge.

Annonce

Superbilleder kræver superlys

- Klubben har ikke selv en kunstgræsbane og savnede mulighed for at træne på en bane, der lever op til internationale kriterier, og sådan en har vi jo nu i Helsingør. Derfor lejede klubben stadion og brugte kunstgræsbanen til træningsformål, men også til at spille en træningskamp mod FC Helsingørs 1. divisionshold, forklarer chefen for kommunens idrætsanlæg, Jesper Lyngsøe Christensen.


På grund af corona har vi for nylig måttet sige nej tak til forespørgsler fra den engelske Championship-klub Brentford, som ville træne på stadion i nogle dag

Jesper Lyngsøe Christensen, chef for kommunens idrætsanlæg


Nu er det jo ikke sådan, at spillerne ikke kan se hinanden på banen i fuld dagslys, men træningsopholdet for de brøndbyske superligaspillere skulle filmes, og med de krav, der stilles til billedkvaliteten i vore dage, er end ikke fuldt dagslys kraftigt nok, hvis man vil filme og lave super slow-sekvenser i højopløst format, i flæng kaldet HD, 4K og - snart - 8K.

Der er rift om det nye stadion i Helsingør, men på grund af billedkrav har projektørerne været tændt ved højlys dag. Foto: Lars Johannessen.Foto: Lars Johannessen.
Annonce

Nej tak til Brentford

Brøndby IF er i øvrigt ikke de eneste, der har lagt billet ind på Helsingørs kunstgræsbane og stadionfaciliteter i den senere tid.

- På grund af corona har vi for nylig måttet sige nej tak til forespørgsler fra den engelske Championship-klub Brentford, som ville træne på stadion i nogle dage - og til Dansk Boldspils Union, som ville holde en fire nationers U21-turnering for fodboldlandshold på det nye stadion, fortæller Jesper Lyngsøe Christensen med ærgrelse i stemmen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce