Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Byvandringer i middelalderen- og coronaens skygge: Uklare regler gør tilmelding nødvendig

Christian Holm Donatzky fra History Tours åbner for en ny sæson guidede historiske gåture. Det er mødested hver lørdag klokken 12 ved Sveasøjlen på havnepladsen. De nuværende restriktioner betyder, at det er nødvendigt at tilmelde sig i forvejen. Arkivfoto.
Turguide, historiker og indehaver af History Tours Christian Holm Donatzky glæder sig til igen at gå byvandringer i Helsingør. Men det frustrer ham, at de guidede ture tilsyneladende er omfattet af forsamlingsloftet -og at der gælder forskellige regelsæt for, hvor mange man må være.

BYLIV: Hør om Erik af Pommern, konge i hele Skandinavien, som fik enorm betydning for Helsingør, da han indførte Øresundstolden, handelslivet og munke, når History Tours med historiker Christian Holm Donatzky som turguide, åbner sæsonen med byvandringer om 1400-tallets Helsingør hver lørdag i april.


Det foregår udendørs, hvor der er minimal smitterisiko, men det virker som om, at vi er en overset branche. Men nu starter jeg alligevel sæsonen

Christian Holm Donatzky


- Jeg glæder mig til at gå byvandringer i Helsingør, som nærmest er den perfekte by at gå på byvandring i. Den er helt unik i Danmark, når det kommer til bevarede bygninger, siger turguide Christian Holm Donatzky, som udover at drive History Tours også er valgt ind i Helsingør Byråd på vegne af De Radikale.

Frustrerende

Da der fortsat er forsamlingsloft er tilmelding påkrævet.

- Det er frustrerende, at byvandringer tilsyneladende er omfattet af forsamlingsloftet. Det foregår udendørs, hvor der er minimal smitterisiko, men det virker som om, at vi er en overset branche. Men nu starter jeg alligevel sæsonen, og så håber jeg, at der er mange, der har lyst til at købe sæsonkort, som giver førsteret til byvandringerne, siger  Christian Holm Donatzky.

Annonce

Ulogiske regler

I skrivende stund er det med de gældende regler kun muligt at samle 10 deltagere til byvandringer, hvis de har meldt sig til hver for sig. Hvis man derimod booker en byvandring samlet som forening eller skoleklasse, må der deltage op til 50 personer ad gangen, oplyser Christian Holm Donatzky.

- Det er lidt usikkert, der kommer hele tiden nye udmeldinger, men det er sådan det ser ud lige nu, selv om det ikke rigtig giver mening, siger Christian Holm Donatzky.

Annonce

Mød op på havnepladsen

De guidede byture  starter på Havnepladsen ved Sveasøjlen hver lørdag klokken 12. Fra Havnepladsen går vandringen ad den middelalderlige Gl. Færgestræde. Turen går omkring markante bygningsværker som Skt. Olai Kirke og Karmeliterklosteret fra 1400-tallet - hvidebrødrenes gamle kloster er det bedst bevarede kloster i Skandinavien. Der var tre klostre i 1400-tallets Helsingør, så byen har vrimlet med munke i forskelligt farvede kutter. Turen slutter ved Kronborg, der er bygget uden på Erik af Pommerns gamle slot Krogen.

I maj, juni, juli, august og september byder History Tours også på guidede gåture i København under forskellige historiske temaer.

History Tours program

Byvandringer foregår hver lørdag kl. 12:

April: 1400-tallets Helsingør – Middelalderen, Maj: 1500-tallets København – Reformationen, Juni: 1600-tallets København – Leonora Christina, Juli: 1700-tallets København – Enevælden, August: 1800-tallets København – Guldalderen, September: 1900-tallets København – Folkestyre.

Mødested i Helsingør: Havnepladsen ved Sveasøjlen. Mødested i København: Højbro Plads ved rytterstatuen af Absalon. Byvandringerne varer ca. 1½ time.

Prisen er 120 kr. per person per vandring. Prisen for sæsonkort er 480 kr.

Tilmelding på: info@historytours.dk. Det er muligt at bestille gruppeture og events hele året rundt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Purunge vidner møder op retten: 15-årig dreng forsvarer sig mod anklager for voldtægt af mindreårig i Snekkersten

Lokalavisen Nordsjælland

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce