Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Carina: - At komme ud i naturen er den største gave til familien

Carina Helmer Pedersen, som her ses med datteren Maja på fire år, elsker at være ude i naturen med sine børn. Lige nu er hun på barsel med datteren Lilli og Maja er også hjemme fra børnehave som følge af corona-situationen. Foto: Lars Johannessen.
31-årige Carina Helmer Pedersen er mor til piger. Familien bor tæt på Hornbæk Plantage. Den bliver brugt som den skønneste legeplads og til gåture. - Der er noget hyggeligt ved at komme ud i naturen. Det hiver uroen ud af kroppen og skaber nærvær, fortæller hun.

FAMILIELIV: Carina Helmer Pedersen har altid elsket naturen.  Det er noget, der har fulgt hende, siden hun var barn. Hun er født og opvokset i Hornbæk, og det er også her hun har slået sig ned med sin mand og parrets to døtre Lilli på syv måneder og Maja på fire år.

- Jeg elskede også at bruge plantagen, da jeg var yngre. Jeg voksede også op i en familie med hund, så vi gik også tit tur der, fortæller Carina Helmer Pedersen.


Det jeg savner allermest er, at min datter ikke behøver isolere sig, men kan være sammen med andre børn og komme i børnehave igen. Hun savner sine legekammerater.

Carina Helmer Pedersen


Lysten til at bevæge sig ud i naturen holder ved. Det er en af de bedste måder at være sammen på, mener Carina Helmer Pedersen.

- At komme ud i naturen er den største gave til familien. Der er noget hyggeligt ved at komme ud i naturen, det hiver uroen ud og skaber nærvær. Og så er det også en rigtig god kontrast til skærmtid og medier. Det er der lukket fuldstændig af for, når man er udenfor.

Annonce

Flere bruger naturen

Lige nu er hun på barsel fra sit arbejde som business support i firmaet Chr. Hansen i Hørsholm. Hun  valgt at følge regeringens opfordring og holde parrets ældste datter hjemme fra børnehaven.  Naturen er en oplagt måde at skabe et hyggeligt frirum, i en tid hvor det at være mor kræver ekstra energi.

- Hornbæk Plantage er den skønneste legeplads, man kan ønske sig. Vi har kælket og bygget igloo og snemand, mens der har været lidt sne, leget i huler, hoppet på stenen ved vikingehøj-graven, som ligger midt inde i plantagen. Den er Maja meget fascineret af.  Og så går vi lange ture også til stranden og cykler, fortæller den 31-årige mor.

Carina Helmer Pedersen fortæller, at hendes indtryk er, at der under corona er endnu flere der bruger naturen.

- Jeg støder selv på flere, som jeg tidligere har mødt nede i byen. Før i tiden kunne vi gå lange ture uden at møde nogle overhovedet. Nu støder vi hele tiden på nogle. Det er lidt sjovt. Det er dejligt at opleve at flere bruger naturen, siger Carina Helmer Pedersen.

Annonce

Kreativ iværksætter

Hun er gift med Martin Helmer Pedersen, som spiller med i det kendte Hornbæk-band Sweet Charlie 5. Ved siden af sit fuldtidsarbejde driver hun også den selvstændige virksomhed Ohanahelmer Multitæpper til baby og små børn. Der er tale om et tæppe hun har selv har designet. Ideen til tæppet fik hun under sin første barsel med Maja.

- Jeg savnede et produkt der kunne gøre hverdagen lettere , mens jeg var på barsel, så man ikke skulle pakke så meget. Tæppet fungerer både som legetæppe, taske, babynest, sovepose og ammepude, fortæller Carina Helmer Pedersen.

Det med at være kreativ er noget, der følger hende. Hun står også bag flere andre kreative design til brug for mødre til mindre børn, heriblandt barnevognspude og en pusletaske, som både kan bruges som skuldetaske og rygsæk.

- Jeg er ikke så god til at sidde stille. Selv når jeg er mega-træt liver jeg op, når jeg kreerer og udforsker mine kreative ideer, fortæller hun.

Den kreative side kommer også den ældste datter Maja til gode. For eksempel har mor og datter for nylig  lavet et  isslot i pap  til Majas barbiedukke med inspiration hentet fra tegnefilmen Frost.

Og så er der musikken, som familien også elsker at bolte sig i.

- Vi er kæmpe musik-elskere, og det kan jeg se også smitter af på vores børn. Allerede da Maja lå i maven, kunne jeg mærke " bølgegang" i maven, når musikken blev sat på eller far spillede. Det er fascinerende at opleve, siger Carina Helmer Pedersen.

Annonce

Glæder sig til at Maja igen kan lege med andre

Selv om familien har stor glæde af at være sammen og bruger naturen ekstra meget i denne tid, er der også afsavn og et håb om, at nedlukningen ikke varer længe endnu.

- Det jeg savner allermest er, at min datter ikke behøver isolere sig, men kan være sammen med andre børn og komme i børnehave igen. Hun savner sine legekammerater. Vi har været ekstra forsigtige med ikke at lade hende lege med andre, da vi også gerne vil passe på hendes højtelskede oldemor. Vi ser min mormor, som bor tæt på, fortæller Carina Helmer Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Corona-pukkel kan være væk inden sommer: Region Hovedstaden sætter 50 millioner af til at gennemføre udskudte opgaver

Annonce