Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Da coronaen ramte fandt Stine 20 kilo ler frem: Nu er hun flyttet ind i den gamle stationsbygning i Espergærde

 Stine Juul laver smukke organiske skulpturer i keramik - en serie hun kalder for Inspired by nature. Fotograf: Charlotte de la Fuente
Det er knap tre uger siden, at Stine Juul fra Espergærde flyttede ind i det kreative arbejdsfællesskab i den gamle stationsbygning i Espergærde. I forvejen huser bygningen to keramikere. For Stine Juul er der tale om en genfundet kærlighed til kunsten at forme ler.

ESPERGÆRDE: Der opstår en særlig fornemmelse, når det rå ler tager form og mødes med fin glasur. Det kan Stine Juul tale med om. Det er ikke mere end et års tid siden, at hun fandt drejeskive og ler frem. Det skete, da hun var tvunget til at holde sig hjemme i privaten i Espergærde, som hun deler sammen med sin mand og parrets to drenge på 12 og 16 år.

- Da coronaen ramte, og vi isolerede os derhjemme, fandt jeg 20 kilo ler frem og gik i gang. I første omgang for at lave nogle ting til hjemmet, som jeg syntes, vi manglede. Det er en god måde at komme i gang med et nyt materiale. Det udviklede sig ret hurtigt til, at jeg også begyndte at lave skulpturer og lige pludselig faldt formsprog og måden at arbejde på i hak - jeg følte mig hjemme, fortæller Stine Juul.


Annonce

Jeg har altid været hende den lidt skøre i folkeskolen, der stoppede op og faldt i svime over et smukt nedløbsrør, hvor de andre rystede lidt på hovedet ad mig.

Stine Juul


Fascineret af ler

Det at arbejde med ler lå ellers ikke lige for. For Stine Juul, som er uddannet på Danmarks Designskole, har i mange år ernæret sig som billed-kunstner - og har også tidligere været fast tilknyttet som underviser på Billedskolen i Toldkammeret.

- Jeg har tidligere i forbindelse med min studietid arbejdet med ler. Det har altid fascineret mig. Selv om der er stor forskel på at male og arbejde med ler, så handler begge dele om finmotorik og formsprog, fortæller Stine Juul.

Annonce

Den skøre i folkeskolen

Stine Juul er født og opvokset i Espergærde som datter af  reklame- og satiretegner Ole Juul og fotograf Jette Hansen. Også hendes mand arbejder som designer, og er i øvrigt selv vokset op med en mor, der arbejder som billedkunster.

- Jeg er helt sikkert blevet præget i en kreativ retning gennem barndommen. Jeg har altid været hende den lidt skøre i folkeskolen, der stoppede op og faldt i svime over et smukt nedløbsrør, hvor de andre rystede lidt på hovedet ad mig. Jeg har også fotograferet, siden jeg var barn. Det holder jeg meget af, fortæller Stine Juul.

Annonce

Spændende år

Hun har en forkærlighed for at arbejde med organiske former. Et formsprog, der går igen i de æstetisk smukke, snoede og finurlige skulpturer, der kommer fra hendes hånd. Det seneste års tid har Stine Juul primært arbejdet med ler og været en del af de arbejdende værksteder i Kunstnerhuset i Frederiksværk .

- Jeg var så heldig at blive tilknyttet som gæstekunstner. Det har været utroligt spændende og givende, fortæller Stine Juul.

Annonce

Optimalt

Det var hendes mand, der gjorde hende opmærksom på muligheden for at blive en del af det kreative fællesskab i Espergærde ved stationen. Han havde læst om det i avisen, fortæller hun.

-Selv om vi  bor i Espergærde, tager jeg ikke så tit toget, og vidste ikke, at muligheden var der. Jeg er rigtig glad for at være blevet en del af Keramikstationen. Selv om jeg kun har været her i kort tid, føler jeg mig fuldstændig hjemme. Jeg falder helt til ro, så snart jeg træder ind i det gamle venteværelse. Jeg kunne ikke ønske mig det bedre. Det arbejdsfællesskab, vi har sammen og stedet er fuldstændig optimalt, fortæller Stine Juul.

Annonce

En berigelse

Stine Juul har for at markere indflytningen planlagt en reception med åbent hus senere på måneden. Den foregår lørdag den 28. august fra klokken 13-16. Her kan man også møde de to andre kunstnere, der holder til i arbejdsfællesskabet i stationsbygningen. De tæller keramikerne Louise Reimer og Marlene Corydon.

- Det er en berigelse, at Stine nu også er kommet til. Det er det, jeg har drømt om - at skabe et kreativt arbejdsfællesskab, hvor man kan sparre med hinanden og deles om at passe "butikken", lyder det fra iværksætter Marlene Corydon, som er initiativtager til Keramikstationen.

Annonce

Unikke fliser

Siden december, hvor hun overtog nøglerne til stationsbygningen, har hun gået og sat bygningen i stand, som tæller tre værksteder. Den gamle ventesal fungerer som butiks- og udstillingslokale.

Som Stine Juul er Marlene Corydon uddannet fra Danmarks Designskole,  begge gik samtidig på skolen uden at kende til hinanden i forvejen. Marlene Corydon arbejder også som selvstændig industriel designer og har tidligere, inden hun besluttede sig for at skabe et kreativt værksted,  gennem 10 år været ansat på Coloplast i Humlebæk.

Som keramiker er Marlene Corydon specialiseret i at fremstille unikke håndlavede fliser med silketrykte motiver fra Flora Danica.  Det sker under firmanavnet Nordic Tiles. Også hun bor i Espergærde med mand og børn.

Annonce
Annonce
Indland

Akutberedskab har kendt til mistede 112-opkald i over to år

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Christina sagde ja til Jordi: Tredje gang er lykkens gang

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Suzanne frygter lukning: - Der er mange på Vapnagård, der vil få det rigtig svært

Lokalavisen Nordsjælland

Amanda vil gøre op med sundhedspres: Drop stramme kostplaner, træningsprogrammer og mærk naturen i stedet

Lokalavisen Nordsjælland

Åbent hus på Marienlyst Slot: Kom og hør hvordan den romantiske have skal genskabes

Lokalavisen Nordsjælland

Klumme: - Skal vi skynde os så meget, at vi taber vores hoveder?

Lokalavisen Nordsjælland

Soldaternes indsats bliver hyldet

Lokalavisen Nordsjælland

Amalie lever for livet under vandet: Vil gøre guldbras og rødhaj lige så sexede som pandaer

Lokalavisen Nordsjælland

Løb eller gå til fordel for kræftforskningen: - Vi er vilde med den nye lokalitet

Lokalavisen Nordsjælland

Billig datomad hitter: Vi er blevet markant bedre til at bekæmpe madspild

Lokalavisen Nordsjælland

Ny festival indtager Helsingør: - Det er på mange måder et hjertebarn

Lokalavisen Nordsjælland

Sådan kommer du i form efter sommerferien

Lokalavisen Nordsjælland

Sletten Havn inviterer til havnefest: Der er noget for alle

Lokalavisen Nordsjælland

Stort underskud for andet år i træk: - Vi er meget hårdt presset

Lokalavisen Nordsjælland

Center inviterer til genstartsfest:  Tak til alle vores loyale kunder for at støtte os i en svær tid

Lokalavisen Nordsjælland

Seniorformand efterlyser flere ældre, der vil presse politikerne:  - Vi har for lidt indflydelse

Indland

Kristian Hegaard stopper i politik efter grænseoverskridende adfærd: - Jeg har svigtet og fejlet

Lokalavisen Nordsjælland

Mia er dyrenes mobile ven i nøden: Det har været en vild opstart

Lokalavisen Nordsjælland

Fjumreår hele livet

Lokalavisen Nordsjælland

Tobias tryller med svampe: I år er et helt fantastisk

Lokalavisen Nordsjælland

Sådan er min perfekte sommerferie hjemme

Retssag

Bokseinstruktør vil knockoute Pernille Vermund i Retten i Helsingør 

Lokalavisen Nordsjælland

Værn om Helsingørs historiske bykerne: Vi har brug for en Godtfredsen

Annonce