Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Dagens gode nyhed til 1000 ældre: I dag ringer din læge og tilbyder at vaccinere dig

Mange ældre borgere har haft problemer med at bestille tider til coronavaccinationen i online-bookingsystemet. Det skal derfor være nemmere for dem at få vaccinen, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen om forsøget med vaccination hos egen læge i Region Hovedstaden. (Arkivfoto)
En forsøgsordning i Region Hovedstaden skal sikre, at borgere over 85 år kan få coronavaccinen i trygge rammer.

CORONA: Fra  fredag  vil 1000 borgere over 85 i Region Hovedstaden blive ringet op af deres læge med budskabet om, at de kan blive vaccineret mod coronavirus i lægehuset.

Det sker som led i en forsøgsordning i Region Hovedstaden, som strækker sig over 23 af regionens kommuner. De første borgere blive vaccineret hos lægen fra på mandag.


Vi har erkendt, at vi må gå nogle nye veje for at få fat i de ældste. Der har været problemer med, at mange har været dårlige til at bestille vaccinerne i systemet,

Sophie Hæstorf Andersen, regionsrådsformand


Det er et forsøg på vegne af alle regioner, oplyser Sophie Hæstorp (S) Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden

- Vi har erkendt, at vi må gå nogle nye veje for at få fat i de ældste. Der har været problemer med, at mange har været dårlige til at bestille vaccinerne i systemet, siger hun.

Det bliver i første omgang kun muligt for et udsnit af borgerne. Ifølge Sophie Hæstorp bliver det en forsøgsordning, fordi man først vil se, om det kan lade sig gøre, uden at for mange vacciner går til spilde.

Annonce

En udfordring

Det skyldes, at coronavaccine er skrøbelig, skal opbevares koldt og derfor er svær at transportere.

Derfor kan det ifølge regionsrådsformanden blive en logistisk udfordring at få det til at gå op.

- Men det er klart, at hvis forsøget bliver en succes, vil vi se på, om det kan bringes ud til resten af landet, og om det kan være en model for senere vaccinationer, når vi får de helt store mængder til landet, siger hun.

Lægerne, der nu vaccinerer lokalt, er blevet valgt blandt de læger, der selv har meldt sig frivilligt til at være med i ordningen. Det er de 50 læger eller læsehuse, der har flest patienter i målgruppen, der endnu ikke er blevet vaccineret, der er blevet valgt til ordningen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Annonce