CORONA: Fra fredag vil 1000 borgere over 85 i Region Hovedstaden blive ringet op af deres læge med budskabet om, at de kan blive vaccineret mod coronavirus i lægehuset.
Det sker som led i en forsøgsordning i Region Hovedstaden, som strækker sig over 23 af regionens kommuner. De første borgere blive vaccineret hos lægen fra på mandag.
Sophie Hæstorf Andersen, regionsrådsformandVi har erkendt, at vi må gå nogle nye veje for at få fat i de ældste. Der har været problemer med, at mange har været dårlige til at bestille vaccinerne i systemet,
Det er et forsøg på vegne af alle regioner, oplyser Sophie Hæstorp (S) Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden
- Vi har erkendt, at vi må gå nogle nye veje for at få fat i de ældste. Der har været problemer med, at mange har været dårlige til at bestille vaccinerne i systemet, siger hun.
Det bliver i første omgang kun muligt for et udsnit af borgerne. Ifølge Sophie Hæstorp bliver det en forsøgsordning, fordi man først vil se, om det kan lade sig gøre, uden at for mange vacciner går til spilde.
En udfordring
Det skyldes, at coronavaccine er skrøbelig, skal opbevares koldt og derfor er svær at transportere.
Derfor kan det ifølge regionsrådsformanden blive en logistisk udfordring at få det til at gå op.
- Men det er klart, at hvis forsøget bliver en succes, vil vi se på, om det kan bringes ud til resten af landet, og om det kan være en model for senere vaccinationer, når vi får de helt store mængder til landet, siger hun.
Lægerne, der nu vaccinerer lokalt, er blevet valgt blandt de læger, der selv har meldt sig frivilligt til at være med i ordningen. Det er de 50 læger eller læsehuse, der har flest patienter i målgruppen, der endnu ikke er blevet vaccineret, der er blevet valgt til ordningen.
/ritzau/