Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Derfor samlede han ind: Mikaels datter overlevede alvorlig kræftsygdom

Mikael Larsen samlede søndag ind i Hornbæk sammen med sønnen Daniel - med afsæt i, at familien fik uvurderlig hjælp af Kræftens Bekæmpelse, da datteren Line blev ramt af meget alvorlig kræft for et par år siden.
Familien Larsen var på gaden i Hornbæk søndag for Kræftens Bekæmpelse og kampen mod frygtet sygdom.

HORNBÆK: Mange var på gaden søndag for at samle ind til organisationen Kræftens Bekæmpelse. En af dem var 50-årige Mikael Larsen, som gik rundt med indsamlingsbøssen i hjembyen Hornbæk i bevidstheden om, at han selv har haft cancer meget tæt inde på livet.

- Jeg er far til Line på 23, som fik konstateret en meget alvorlig og fremskreden kræftsygdom i 2018, men nu er fri for kendt kræft blandt andet på grund af hjælp fra Kræftens Bekæmpelse. Der er en meget stor sandsynlighed for, at Line ikke havde været her i dag, hvis det ikke var for Kræftens Bekæmpelse, forklarer Mikael Larsen.

Organisationen får kun en brøkdel af sine midler til forskning, forebyggelse og patientstøtte fra det offentlige. Så indsamlinger som søndagens er vigtig for, at eksempelvis Mikael Hansens datter Line overlevede.

Annonce


Det kom som et stort chok for os


Uventet og forfærdeligt

- Det var, da hun var på højskole i Sønderjylland, at Line fik konstateret, at hun led af en meget sjælden og meget alvorlig form for kræft, binyrebarkkræft. Det kom som et stort chok for os. For det var i modsætning til, hvad det udredende sygehus havde sagt, fortæller Mikael Larsen.

Familien fik kontakt til Kræftens Bekæmpelse, hvis indsats, råd og vejledning ifølge Mikael Larsen var helt afgørende for det videre og positive forløb.

- Vi fik Line ind det helt rigtige sted til den helt rigtige behandling meget hurtigere, end vi ellers ville have fået. Og det skulle gå stærkt. Når man står i sådan en uventet og forfærdelig situation, er det godt at tale med folk med erfaring i, hvordan det skal håndteres, så vi blev i stand til at manøvrere bedre i behandlingssystemet, og det sparede noget tid for Line på et tidspunkt, hvor tiden var meget vigtig, siger Mikael Larsen.

Annonce

Måske Stillehavet

Line var igennem tre store operationer, stråling og kemoterapi på kort tid fra foråret 2018. Siden april 2019 har hun været erklæret fri for kendt kræft.

- Og siden har vi gjort, hvad vi kan for at hjælpe Kræftens Bekæmpelse, som har gjort sådan en kæmpestor forskel for os, konstaterer Mikael Larsen.

Han bor med hustruen Henriette og deres to sønner på tre og seks år i Hornbæk. Efter at være kommet hjem fra en sejlerhøjskole i Oure bor Line også i Hornbæk sammen med sin mor.

Planen for Line er at begynde på et studie i København… eller måske påmønstre en sejlbåd og sejle rundt i Stillehavet i nogle måneder.

Korte fakta om kræft

  • Hver tredje dansker får kræft, inden de fylder 75 år
  • To ud af tre kræftpatienter overlever kræft mindst 5 år
  • To ud af tre bliver pårørende til en person med kræft
  • Fire ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges
  • Over 300.000 danskere lever med en kræftdiagnose
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Lokalavisen Nordsjælland

Det kan du se i biograferne

Annonce