Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Efter lang coronapause: Populært arrangement indtager Kulturhavnen

Under normale omstændigheder kommer der mellem 150 og 200 biler. Foto: Claus Kjærsgaard
Arrangør John Calberg ser frem til at vise sin 28 år gamle Porsche 968 frem til Klassiske Biler på Kulturhavnen søndag den 13. juni.

BILER: For første gang i år vender Klassiske Biler tilbage til Kulturhavnen i Helsingør, og det bliver dermed et længe ventet gensyn, når John Calberg og en lang række bilentusiaster samles søndag den 13. juni.

- Forud for sidste træf i september holdt vi en længere coronapause, og det samme har været tilfældet nu her, så vi er rigtig mange, der har set frem til at lufte vores biler i fællesskab, siger arrangør John Calberg.

Initiativtageren forklarer, at bilerne skal holde med en behørig afstand, og at arrangementet generelt vil blive afholdt i henhold til gældende coronarestriktioner.

Annonce

Fællesskab

Selvom det er længe siden, arrangementet er blevet afholdt, har en stor del af bilentusiasterne ikke været uden hinandens selskab.


Så har vi drukket kaffe, sparket til dækkene og fortalt historier. Der er flere af os, som fortsat har holdt sammen.

John Calberg, arrangør af Klassiske Biler


John Calberg fortæller således, at flere af de gængse deltagere regelmæssigt har mødtes på Arne Jacobsen tankstationen i Skovshoved.

John Calberg ejer en Porsche 968. Den skal kun bruge omkring seks sekunder på at gå fra nul til 100 kilometer i timen og kan køre 251 kilometer i timen. Foto: Claus Kjærsgaard

- Så har vi drukket kaffe, sparket til dækkene og fortalt historier. Der er flere af os, som fortsat har holdt sammen, siger fortæller han.

Annonce

Forening

Herudover har flere af deltagerne gået sammen om at stifte en køreforening med op mod 30 medlemmer, som på skift har arrangeret fælles køreture.

- Så har vi kørt rundt og set forskellige ting. Vi gør, hvad vi kan for at holde kontakten til hinanden, smiler John Calberg.

- Men det bliver væsentligt større, når vi afholder Klassiske Biler på Kulturhavnen, så jeg glæder mig selvfølgelig rigtig meget, tilføjer han.

John Calberg er indehaver af en sjælden Porsche 968, som for tiden er på værksted. Dog regner han med, at den er køreklar forud for arrangementet søndag den 13. juli.

Ifølge John Calberg kommer der under normale omstændigheder mellem 150 og 200 biler, dog forventer han færre deltagere denne gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Den spiser din pant, mens pengene tikker ind på dit kort: Pantstation i Helsingør bliver den første af sin slags herhjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Arnes kolonihavehus har fire hjul, bliver trukket af en traktor og har solceller på taget: Arne tøffer Danmark rundt

Annonce