Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Efterlysning: Der mangler frivillige mentorer for anbragte og udsatte børn og unge i Helsingør og omegn

Børn og unge i Helsingør mangler mentorer. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Undersøgelser viser desværre, at kun halvdelen af alle anbragte børn og unge gennemfører folkeskolen. Det skal der gøres noget ved, er meldingen fra organisationen Lær for Livet, der står bag en mentorordning for udsatte og anbragte børn i Helsingør Kommune. I Helsingør og omegn er 22 børn og unge allerede en del af ordningen, men lige nu står syv børn og unge på venteliste til en frivillig mentor, der kan give en hjælpende hånd med skolearbejdet.
Annonce

HELSINGØR: 22 lokale borgere er en del af en frivillig mentorordning for anbragte og udsatte børn og unge i Helsingør og omegn. Men efterspørgslen i Helsingør er stor, og flere børn venter lige nu på at få en frivillig mentor tilknyttet.

Som mentor hjælper man et barn i alderen 9 til 15 år både fagligt og socialt ved at støtte op om skolearbejdet og ved at tale om stort og småt, som fylder for barnet, fortæller direktør Illa Westrup Stephensen fra organisationen Lær for Livet, som står bag mentorordningen:

- Vi oplever heldigvis positiv interesse for vores mentorordning i Helsingør Kommune, hvor vi i dag har et korps af meget dedikerede mentorer, der aktivt gør en forskel i børnenes liv. Men vi har brug for flere, som har lyst til at bruge lidt af deres fritid på at hjælpe et barn eller en ung. Selvom det er en forpligtelse at blive mentor, så hører vi heldigvis fra vores frivillige, at både mentor og mentee får noget ud af den relation, de har.


Jeg føler selv, at jeg har været privilegeret, og derfor vil jeg gerne dele ud af mit overskud og mine erfaringer

Kirsten Bülow, mentor


Annonce

En relation, der giver mening

Kirsten Bülow er pensioneret farmaceut, og når hun ikke bruger tiden på børnebørn og fritidssysler, bruger hun sin tid på at være mentor for et barn i Helsingør Kommune. De mødes to-tre gange om måneden i et par timer.

Noget af tiden bruger de på skolearbejde, men de bruger næsten lige så meget tid på at tale om, hvordan det går, og hvad hendes mentee drømmer om, fortæller Kirsten, der har været mentor i godt to år:

- Vi har som regel fokus på matematik, for det er det, som min mentee har mest brug for træning i. Men ellers taler vi jo om alt mellem himmel og jord. Jeg synes, at det er dejligt at få lov at bruge min tid på at hjælpe med stort og småt. Og så mener jeg, at vi bør give børn og unge al den støtte og vejledning, som de har brug for. Jeg føler selv, at jeg har været privilegeret, og derfor vil jeg gerne dele ud af mit overskud og mine erfaringer, siger Kirsten Bülow.

For at blive mentor for et af de syv børn og unge, der lige nu mangler en mentor i Helsingør, skal man sende en ansøgning via Lær for Livets hjemmeside. Det er blandt andet et krav, at man har en ungdomsuddannelse og kan fremvise en ren børne- og straffeattest.

Alle mentorer deltager desuden i et todages uddannelsesforløb for at blive klædt på til rollen som mentor.

Lær for Livet og mentorrollen

Lær for Livet er et landsdækkende læringsprogram for anbragte og udsatte børn og unge. Børnene er en del af programmet i seks år. Gennem en helhedsorienteret indsats, skal programmet styrke læring og livsduelighed i tæt samarbejde med kommuner og frivillige.

Programmet blev etableret i 2013 og optager hvert år op mod 100 nye børn. Lær for Livet indgik et samarbejde med Helsingør Kommune i 2015.

I dag er 22 mentorer og 29 børn og unge en del af mentorordningen i Helsingør. For at blive mentor skal man blandt andet have gennemført en ungdomsuddannelse, og så skal man have lyst til at forpligte sig til ordningen over en længere periode.

Interesserede kan læse mere på www.laerforlivet.dk/bliv-mentor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Indland

Danmarks første kvindelige biskop takker af

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Arrangør af Gåtur langs Kysten holder ved: Der er mange, der føler sig ensomme i en mørk tid - at gå åbner sindet

Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce