Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Elendigt fortov sender folk ud på kørebanen: - Det er under al kritik

Fortovet på Munkegårdsvej i Kvistgård er ifølge Tina Bauer Meldgaard Carstensen så ujævnt, at det sender gående ud på kørebanen. Foto: Lars Johannessen.
En reetablering af et fortov frustrerer Tina Bauer Meldgaard Carstensen. Ifølge hende er det nemlig decideret ubehageligt at gå på og sender derfor mange gående ud på kørebanen, hvor de skaber farlige situationer.
Annonce

KVISTGÅRD: - Det er decideret ubehageligt at gå på, når der er sne, fordi man ikke kan se, om man pludselig træder ned i en fordybning, siger Tina Bauer Meldgaard Carstensen, der bor på Munkegårdsvej i Kvistgård.

Hun har flere gange kontaktet kommunen, men har ikke fået svar. Det beklager Gitte Sommer Haastrup-Nielsen, som er ingeniør ved Trafik, Vej og Parkering i Helsingør Kommune. Hun understreger, at kommunen gør sig umage med at besvare alle henvendelser, og at hun endnu en gang vil sende et svar direkte til Tina Bauer Meldgaard Carstensen.

Problemet opstod, efter der blev lagt fibernet ned. Her blev fortovet reetableret med asfalt og de gule småsten, som mange nok kender fra andre steder i kommunen. Men fortovet er så dårligt, at ingen bruger det, lyder kritikken.

- Fortovet er så dårligt, at folk går ude på kørebanen og det skaber jo farlige situationer – særligt fordi folk især gør det, når det er mørkt og man derfor ikke kan se ujævnhederne, siger Tina Bauer Meldgaard Carstensen.

Annonce

Der vil snart komme en gennemgang

Hos Helsingør Kommune forklarer Gitte Sommer Haastrup-Nielsen, som er ingeniør ved Trafik Vej og Parkering, at det vil tage noget tid, før fortovet vil være optimalt. Det skyldes, at fortovet skal have lov til at sætte sig.

- Fortovet vil være ujævnt, indtil det sætter sig, siger hun og forklarer:

- Fortove i Kvistgård er med den gule stenbelægning, og der er det særlige med den, at den ikke kan lægges med det samme. Først lægger man asfalten, som skal have lov til at sætte sig i seks til 10 måneder, hvorefter man kan strø de gule sten på. Det gjorde entreprenøren i slutningen af foråret, begyndelsen af sommeren sidste år.


Det skråner så meget, at det praktisk talt er umuligt at gå på, fordi der er meget store forhøjninger og fordybninger. For folk med rollator kan det nærmest ikke lade sig gøre

Tina Bauer Meldgaard Carstensen


Gitte Sommer Haastrup-Nielsen er lydhør over for kritikken og har derfor bestilt en gennemgang til maj sammen med entreprenøren, der lagde fortovet. På den måde er kommunen sikret af garantiperioden, hvor de kan få rettet eventuelle fejl og mangler.

- Vi samler til bunke. Vi udbedrer ikke fra hul til hul, men gør det samlet. Ellers bliver processen fordyret, og det må vi ikke fra kommunens side, forklarer hun.

Annonce

Svært for gangbesværede

- Fortovet er meget ujævnt fra Nyvej til Munkegårdsvej. Det skråner så meget, at det praktisk talt er umuligt at gå på, fordi der er meget store forhøjninger og fordybninger. For folk med rollator kan det nærmest ikke lade sig gøre, lyder det fra Tina Bauer Meldgaard Carstensen.

Særligt i den seneste uges tid har det været særligt ubehageligt at gå på, fordi der har ligget sne, hvilket har gjort det umuligt at se fordybninger i belægningen.

Tina Bauer Meldgaard Carstensen kritiserer blandt andet, at fortovet er sunket under kørebanehøjde, hvilket kan ses her. Foto: Lars Johannessen.

Gitte Sommer Haastrup-Nielsen har flere gange været forbi fortovet i bil, men har ikke kunnet se ujævnhederne. Hun har heller ikke fået tilsendt billeder eller beskrivelser, der kunne dokumentere problemerne.

- Ud fra beskrivelsen forstår jeg, at belægningen ikke er den bedste for rollatorbrugere, men det vil den aldrig være, før den har sat sig. Ud fra hvad jeg har kunnet se og de beskrivelser, jeg har fået, har jeg ikke vurderet, at det har været direkte farligt, siger hun og fortsætter:

- Vi er udfordrede af at være hjemsendt, og derfor må vi ikke på den måde tage rundt. Derfor kan jeg kun sige, at det er en stor hjælp, hvis vi får tilsendt billeder, der viser, hvor store problemerne er. Jeg forstår godt folks frustration, men problemerne skal være akutte for at vi rykker ud fremfor at samle til bunke.

Det er ikke kommunens vejarbejde

Helsingør Kommune er i forbindelse med fiberprojektet i Kvistgård udelukkende vejmyndighed, der skal tilse at arbejderne bliver udført efter de gældende bestemmelser i Lov om offentlige veje mv.

Det betyder, at vejmyndigheden skal tilse, at de vejtekniske principper, der skal sikre vejenes funktion, bliver overholdt i forbindelse med retablering. Det er blandt andet her, hvor vejmyndigheden, hvis der viser sig at være mangler/sætninger/skader der først viser sig senere, sørger for at rette et krav mod entreprenør/ledningsejer. Dette skal dog gøres under rimelige betingelser, hvilket blandt andet vil sige, at det blandt andet ikke er rimeligt at tage ét hul ad gangen for et så stort og sammenhængende projekt, som det er tilfældet i Kvistgård.

Vejmyndighedens rolle var desuden at sikre, at der under arbejdsperioden blev taget de trafikale foranstaltninger, der sikrede at trafikken blev afviklet trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt imens arbejdet pågik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Indland

Danmarks første kvindelige biskop takker af

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Arrangør af Gåtur langs Kysten holder ved: Der er mange, der føler sig ensomme i en mørk tid - at gå åbner sindet

Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce