Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Espergærde-par fik ingen penge i Løvens Hule: Nu har de omsat for over 1,5 millioner

Ægteparret Henrik Rosenkjær og Michael Søndergaard er stiftere af virksomheden Slow Studio. Foto: Privat
Henrik og Michael fik ideen til deres forretning på en rejse i Thailand. Nu har de slået sig ned i Espergærde, hvor der er fuldt fart på iværksætter-tilværelsen.
Annonce

ESPERGÆRDE: - Giver det mening at sende ler med posten?, spurgte en skeptisk Jesper Buch, da Henrik Rosenkjær og Michael Søndergaard stod i spotlyset foran investor-panelet i DR-programmet Løvens Hule.

Ægteparret, der for en lille måneds tid siden flyttede til Espergærde, kom med et ønske om en investering på 350.000 kroner for ti procent af virksomheden.

De måtte dog vende tomhændede hjem fra optagelserne i august, da ‘løverne’ tvivlede lidt på forretningspotentialet.

Men efterfølgende er det gået rigtig stærkt med salget for 33-årige Henrik Rosenkjær og 32-årige Michael Søndergaard.

Deres virksomhed Slow Studio har omsat for over 1,5 millioner kroner, siden de gik i gang for et års tid siden.

Slow Studio leverer 'gør det selv-keramik' med posten. Foto: Privat

Konceptet er kort fortalt ‘gør det selv-keramik’, hvor kunden modtager en pakke med ler og nødvendige redskaber - og når værket er kreeret, indleverer man det til brænding, og så klarer Michael og Henrik resten.

- Vi vidste ikke, om der var et marked for det, da vi startede. Men vi oprettede en hjemmeside og en Instagram-konto, og pludselig greb det om sig, fortæller Henrik Rosenkjær.

Annonce

Fra Chiang Mai til Espergærde

Iværksætter-parret flyttede for en lille måneds tid siden til Espergærde, hvor ovnen i garagen brænder keramik dagen lang. Derudover har de lokaler i København med to større ovne.


Vi tog til Thailand uden returbillet, og der endte vi med at bo to måneder hos en keramik-master i Chiang Mai. Vi blev begge fuldstændig grebet af det. Det er bare et fantastisk materiale at arbejde med

Henrik Rosenkjær


For et par år siden var der dog ingen af dem, der havde prøvet at have ler i hænderne.

Michael Søndergaard har i de seneste år arbejdet som fotograf, mens Henrik Rosenkjær har været ansat i forsikringsbranchen.

- Men det var bare ikke min drøm at sidde på et kontor, fortæller Henrik Rosenkjær.

Det var en rejse til Thailand, der gav dem ideen til den virksomhed, som de nu driver sammen.

- Vi tog til Thailand uden returbillet, og der endte vi med at bo to måneder hos en keramik-master i Chiang Mai. Vi blev begge fuldstændig grebet af det. Det er bare et fantastisk materiale at arbejde med.

Der er folk i alle aldre blandt kunderne, fortæller Henrik Rosenkjær.

Da de kom hjem til Danmark, var de opsatte på at etablere en virksomhed sammen - i første omgang var tanken et keramik-værksted, hvor folk kunne komme ind fra gaden. Men hvorfor ikke gøre det til et ‘to go’-koncept, tænkte de.

Og så var grundlaget for Slow Studio på plads.

Annonce

Corona-effekt

Henrik Rosenkjær er overbevist om, at coronakrisen har været med til at sætte skub i forretningen, fordi mange har savnet en aktivitet derhjemme.

- Kulturlivet er lukket, og folk sukker efter oplevelser. Man kan ikke tage i biografen eller ud at rejse, men man kan dyrke det nære og bage brød eller lave keramik. Vi har også fået tilbagemeldinger fra ældre mennesker, der synes, at det er en kæmpe gave, at de kan være kreative i deres eget hjem, siger Henrik Rosenkjær.

Det var en nervepirrende oplevelse at være med i Løvens Hule, fortæller han:

- Vi havde forberedt os i flere uger, men alligevel var vi nervøse for at fremstå som om, at vi ikke havde tjek på vores forretning. Der var mange følelser i spil.

Han er meget glad for, at de nu har bevist, at det var en god idé:

- Jesper Buch følte ikke, at keramik var en ting. Men der tog han fejl. Regnskabsmæssigt er det gået over al forventning, og kunderne kommer igen og igen, siger Henrik Rosenkjær.

At være både ægtepar og forretningspartnere fungerer fint, forklarer han:

- Selvfølgelig kan der være uenigheder, men det er ikke noget, der fylder meget, og vi har også forskellige arbejdsopgaver, så vi komplementerer hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce