Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

FC Helsingør imponerer

I den seneste uge har FCH været i aktion mod Lyngby og Brøndby. Her et foto fra testkampen mod Brøndby. Foto: Lars Johannessen.
Med 1-0 over Lyngby og 1-1 mod Brøndby imponerer FC Helsingør i forberedelserne til det spændende fodboldforår.
Annonce

FODBOLD.1.DIVISION: Fredag den 12. februar lyder startskuddet til et spændende fodboldforår for FC Helsingør. I første omgang venter de seks sidste kampe i grundspillet, den første opgave er en udekamp mod Kolding IF.

I den seneste uge har FCH været i aktion mod Lyngby og Brøndby, og der har været lovende takter i de to testkampe. Tirsdag var Lyngby på besøg, og selvom gæsterne langt fra var i stærkeste formation, var der grund til at være tilfreds med indsatsen i FC Helsingør lejren. Sejren blev på 1-0 og burde have været større. Kampens eneste scoring kom i slutningen af første halvleg, da Carl Lange lobbede bolden over Lyngbys målmand Frederik Schram efter godt forarbejde af Oliver Kjærgaard og Callum McCowatt. Nicolai Geertsen var i aktion for FC Helsingør for første gang efter skiftet fra netop Lyngby. Med i kampen var også den 25-årige back Nicklas Mouritsen, der har en fortid i FC Nordsjælland, Lyngby og senest Roskilde. Han har trænet med i optakten og gjort det så godt, at den sportslige chef, Brian Gellert, har kvitteret med en kontrakt for resten af sæsonen.

- Nicklas har arbejdet stenhårdt og gjort et rigtigt godt indtryk på os, især i kampene mod FC København og Lyngby. Han er en spiller, som vi er meget glade for at kunne tilknytte på et tidspunkt, hvor vi har skader hos både Frederik Bay og Dalton Wilkins, lød det fra Brian Gellert torsdag.

Annonce

Spillede op med Brøndby

Fredag var det så Brøndby, der mødte op til deres sidste træningskamp, inden Superligaen indledes i denne uge. Og det var et Brøndby-mandskab i stærkeste udgave, der måtte stille sig tilfreds med uafgjort 1-1 efter endnu en fin indsats af FC Helsingør. Efter en målløs første halvleg kom FCH foran, da Carl Lange scorede for tredje kamp på stribe. Lucas Haren sørgede for den fine oplæg. FC Helsingørs forsvar havde en travl dag, men viste glimrende takter, inden det går løs med kampene i 1. division. Det lykkedes dog gæsterne at få udlignet til 1-1 med et kvarter igen, da Anis Slimane udnyttede det gode forarbejde af Michael Lumb og Lasse Vigen.

I sidste uge solgte FC Helsingør det 19-årige angrebstalent Anosike Ementa til superliga-klubben AaB. Den talentfulde spiller har været inde omkring seniortruppen i længere tid og fik debut på førsteholdet i sidste sæson.

- "Ano" er et stort talent og en lokal dreng, som har rykket sig meget i sin udvikling det sidste års tid, fortæller Brian Gellert.

- Det har været et stort ønske for Anosike at prøve sig af på højere niveau, så vi har efter dialog med AaB og Anosike og hans rådgivere, fået en fin aftale i stand for både Anosike og for FC Helsingør, siger Brian Gellert, der også fortæller, at spillerens positive udvikling ikke mindst skyldes det store arbejde, der udføres i ungdomsafdelingen og på idrætslinjen Helsingør Elite Akademi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce