Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Fem tip til hvor du kan træne i det fri

Per Nielsen er fysisk træner og ernæringsvejleder.

Fysisk træner og ernæringsvejleder Per Nielsen fra Helsingør er én af dem, der selv med stor fornøjelse bruger naturen til træning.

- Naturen er et perfekt sted at træne. Udover den friske luft, findes der fantastiske muligheder til en god omgang træning i det fri, fortæller Per Nielsen.

Læs her om Per Nielsens fem bedste træningsteder i kommunen.

Annonce

1. Skolegården ved Rønnebær Alle´

I foråret, da nedlukningen skete, lagde jeg selv en del af mine klienters træning netop her. Jeg synes, stedet er godt, grundet skolegårdens placering. Her er der skærmet lidt for vinden. Der findes et stort træningsstativ, hvor kun fantasien sætter grænser for øvelsesudvalget. Ulempen ved at benytte skolegården er i sagens natur, at det er en skole. Så hvis du skal benytte stedet, kræver det, at du vil bruge stedet udenfor skolens åbningstid.

2. Gummistranden

Når vi hører ordet ”strand” er vores første tanke nok ikke effektiv og hård træning, vel? Stranden viser sig faktisk at være et glimrende træningssted, hvis du ønsker at træne målrettet med din styrke, udholdenhed, balance og koordination. Du kan med nogle enkle øvelser i sandet, give din træning en ekstra dimension. Sand er ofte blødt, og derfor mere hårdt at træne i, i forhold til et gulv. Du bliver derfor tvunget til at bruge dine muskler mere effektivt. En af fordelene ved at træne i sand og gøre brug af din egen kropsvægt, er den aktivering, der sker af vores kropskerne. Jeg synes, Gummistranden er et fantastisk træningssted. Sandet er ganske fint, der er masser af plads og gode muligheder for også at løbe lidt længere stræk.

3. Skovfitness i Egebæksvang Skov

På et tidspunkt var det et fast træningssted for mig og mine hold, og et perfekt sted at afslutte enten en løbe- eller cykeltur med lidt styrketræning. Der er opsat over 10 træningsstationer som kan bruges af alle uanset alder. Ved hver træningsstation er der instruktion til, hvordan øvelsen skal udføres. Der findes også andre steder i Helsingør, hvor du kan udføre skovfitness, blandt andet Montebello Skoven og ved den gamle LO-skole - Konventum. Skovfitness i Egebæksvang har adresse ved Mirasol på Strandvejen 250 i Snekkersten.

4. Højstrup-trappen

Det sted jeg nok har brugt mest træningstid på gennem årene. Der er 93 trin på vej op ad de tre fag som trappen er delt ind i. Træning på trapper kan enten foregå ved gang, løb eller hop. Det er en effektiv form for kredsløbstræning for både motionister og eliteatleter. Trappetræning og dens effekter tæller både et styrke-, konditions-, stræk- og motorisk element. Den eneste ulempe er, at trappen kan være glat og der er forskel på trinenes højde. Men jeg lover dig - her kan du få pulsen op. Trappen ved Højstrup befinder sig i skovområdet bagved bebyggelsen Hellebo Park.

5. Teglstrup Hegn

Uden tvivl det sted, hvor jeg finder det nemmest og bedst at få en god omgang træning. Der er anlagt to afmærkede ruter på henholdsvis 2,2 og 7,2 kilometer. Ruterne er afmærkede med pæle, så du kan finde vej rundt under din gå- eller løbetur. Derudover er der også et 14,6 kilometer mountainbikespor, som er markeret med blå prikker på træerne. Du kører både på skovveje og mindre stier, som kan være lidt udfordrende. Om du løber, går eller cykler er egentlig ligegyldigt - det, det handler om, er at komme ud i den friske luft og få pulsen lidt op.

Jeg kunne liste mange andre steder op, såsom Marienlyst Slot, Multiparken og så videre. Det vi skal huske er, at vi bor i et af de mest naturskønne områder i Danmark, efter min mening, og vores muligheder for at komme ud og bevæge os er kæmpestore. Og husk, ingen har nogensinde fortrudt en træning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Den spiser din pant, mens pengene tikker ind på dit kort: Pantstation i Helsingør bliver den første af sin slags herhjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Arnes kolonihavehus har fire hjul, bliver trukket af en traktor og har solceller på taget: Arne tøffer Danmark rundt

Annonce