Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Flotte resultater ved sæsonens første gymnastik-konkurrence

Team Merida fik en 2. plads ved årets konkurrence. Foto: Privat
Endelig tilbage i hallen og til konkurrence. Lørdag den 29. januar blev sæsonens første æstetiske gymnastikkonkurrence afholdt i Farum. 31 hold fra hele landet, heriblandt 3 hold fra EIF Gymnastik deltog i konkurrencen.

Denne første konkurrence er altid noget helt særligt for både pigerne, trænerne og publikum, da det for alles vedkommende er første gang holdende fremviser deres serier, temaer og dragter.

I år var det ydermere en konkurrence som alle i lang tid har set frem til. Efter to sæsoner præget af corona, hvilket har forhindret gymnasterne i at udøve deres discipliner til konkurrencer, var der en utrolig dejlig og varm stemning i hallen. Alle gymnastikforeninger har de sidste sæsoner været påvirket af restriktioner, og selvom der er gjort et stort arbejde med at arrangere alternative, virtuelle og udendørs træninger for pigerne, så kunne glæden ved at være sammen i den grad mærkes.

Flotte serier

Holdende konkurrerede i forskellige rækker afhængig af deres alder. Konkurrencen var en udtagelseskonkurrence, hvor de bedste hold kvalificerede sig til at deltage i konkurrencer i udlandet og forskellige træningscamp. Derfor var dommerpanelet sammensat af dommer med både national og international baggrund.

Alle Espergærdes hold præsterede flotte serier på gulvet og Team Merida, Team Olympia og Team Aura har alle kvalificeret sig til internationale konkurrencer og camps i løbet af sæsonen 2022. Den første internationale konkurrence som alle tre hold stiller op i afholdes i Tallinn i Estland i marts måned.

Der var foreninger fra hele landet repræsenteret under konkurrencen som forløb over hele weekenden, hvor de mindste rækker stillede op lørdag og de ældste rækker om søndagen.

Annonce

Første konkurrence

Alle fem Grand Prix hold fra Espergærde Idrætsforening deltog i løbet af weekenden og alle holdende præsterede meget flotte serier på gulvet. Holdene konkurrerede i forskellige alders rækker fra det yngste mikrohold til det ældste Seniorhold.

De alleryngste af foreningens piger Team Enora stillede op i mikrorækken. Det er et hold med piger i alderen 6-8 år, hvor nogen er med for første år, og det var derved deres første officielle konkurrence. De fremviste deres meget fine serie, hvor temaet i år er inspireret af Egypten. I denne aldersrække bliver holdende ikke bedømt med karakterer, men trænerne får en tilbagemelding fra dommerne efterfølgende. De gjorde det rigtig godt, og det var en stor oplevelse for dem at være på gulvet igen til konkurrence.

I rækken Mini Mono 8-10 år stillede Team Avera op og fremviste deres flotte serier som placerede Team Avera som nummer to i deres række. Deres tema i år er ”hofdamer” som tydeligt kunne ses ud fra dragt og musik.

Annonce

Egypten-tema

Team Merida stillede op i Pige-rækken 12-14 år og var på gulvet med deres to serier. De fremviste en rigtig flot fri serie, hvor deres tema er ”spådom/magi”. I redskabsserien som dette år er med bold, gennemførte de en flot og sikker serie under temaet ”Egypten”. De samlede karakterer for disse serier resulterede i en flot anden plads.

Team Olympia stiller i år op i Junior-rækken. Deres tema i år er ”phantom of the Opera," og deres serie blev fremførte smukt og sikkert. Det var første gang, at holdet skulle vise deres redskabsserie som dette år er med sjippetov. Deres tema i denne serie er ”cowboy,” og deres flotte præstationer bragte dem ind på en placering som nummer to i deres række.

I Senior-rækken stillede Team Aura op og fremførte deres to serier. De har ligesom Team Olympia sjippetov som redskab. I deres fri serie som er inspireret af samerne, opførte de en flot og elegant serie. Deres samlede præstationer resulterede i en flot anden plads.

Næste Grand Prix konkurrence er Sjællandmesterskabet som afholdes d. 2. april i Greve. Her stiller alle hold fra EIF op igen.

Annonce
Sport

Se højdepunkterne: Sen scoring giver Helsingør ny dukkert i oprykningsræs

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Rosestafet: Tak til dig, Jens

Annonce