Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

For første gang: Lys i en mørk tid - Helsingørs julelys bliver hængende i hele januar

Nu får julebelysningen lov til at blive hængende i Helsingørs gågader i hele januar med. Foto: Lars Johannessen
- Vi har brug for lys i en trist, mørk tid, siger Kim Backe, citychef i Helsingør Handel, der har fået ja fra kommunen til at lade lysene hænge.
Annonce

I EN MØRK TID:  Noget af det dejlige ved december og juletiden er de mange lys i mørket.

I år tjener julebelysningen  et ekstra formål, nemlig at sprede lys og glæde i en tid, der ikke blot er mørk som følge af årstiden på disse breddegrader, men også dyster på grund af coronakrisen og nedlukning.

Nu får al Helsingørs julelys lov til at blive hængende i hele januar med. Det er første gang, man gør forsøget.


Det vil skabe meget mere hygge og god stemning i byen i januar, der for mange kan være en hård og svær måned at komme igennem af flere forskellige årsager

Kim Backe, citychef Helsingør Handel


- Vi har brug for lys i en mørk og trist tid. Derfor har vi spurgt kommunen, om vi godt må lade lyset hænge i hele januar. Og det har vi heldigvis fået et ja til af politikerne i udvalget for teknik, miljø og klima.  Det vil skabe meget mere hygge og god stemning i byen i januar, der for mange kan være en hård og svær måned at komme igennem af flere forskellige årsager. Det bliver kun juletræet på Axeltorv, der tages ned efter nytår, siger Kim Backe, citychef i Helsingør Handel.

Annonce

Ny plan for næste års jul

Samtidig barsler Helsingør Handel allerede nu med en ny plan om, at Helsingør skal prydes med meget mere lys til julen næste år, altså julen 2021-2022.

- Det er et projekt, vi allerede nu er begyndt at arbejde med. Lys betyder meget for en by, for vores trivsel og for vores handel, siger Kim Backe.

Alle Helsingørs butikker er åbne frem til og med den 23. december.

Kun Bycentret er i lock down som følge af myndighedernes krav.

På hverdagene mellem jul og nytår er alle fødevarebutikker i byen åbne, blandt andet specialbutikker som vin-, delikatesse- og fiskehandlere samt slagtere.

Det gælder også for  butikkerne i Prøvestenscentret, i Espergærdecentret og i Hornbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Det socialistiske paradis: - På en almindelig folkeskole oplevede vi, hvordan 12-årige børn var i stand til at citere Lenin og tænke i kor og bære ens tørklæder

Lokalavisen Nordsjælland

Nyt kvik-testtilbud i Helsingør bliver hovedsagligt benyttet af pendlere: - Vores fornemmelse er, at der er et større behov

Annonce