Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

For højt smittetal i Helsingør: Skoler og skolefritidsordninger lukker til ugen efter påske

Børn og unge må alligevel ikke komme tilbage i skolerne efter påske, men skal i stedet blive hjemme til 12. april. Det samme gælder skolefritidsordninger. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Skoler og skolefritidsordninger lukker til ugen efter påske og må altså derfor først genåbne 12. april.

Nedlukningen af skoler og skolefritidsordninger er forebyggende og skyldes de høje smittetal i Helsingør, hvor der inden for den seneste uge er mange nye smittetilfælde. Kommunen har et incidenstal på 151 ud af 100.000.

"Styrelsen for Patientsikkerhed følger løbende antallet af smittede personer pr. 100.000 borgere for de enkelte kommuner, herunder også for Helsingør Kommune, og styrelsen har umiddelbart fundet grundlag for at udstede et påbud om midlertidig nedlukning af alle skoler og tilhørende skolefritidsordninger, fritidshjem og -klubber (ikke efterskoler), der er beliggende i kommunen, gældende for 11 dage fra den 1. april 2021 til den 11. april 2021 begge dage inklusive," skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i et brev til Helsingør Kommune.


Påbuddet er et forebyggende tiltag på baggrund af smitteudvikling i kommunen. Helsingør Kommune har et højt incidenstal og det vurderes at der er udbredt samfundssmitte

Styrelsen for Patientsikkerhed


- Det er godt nok træls!, lyder den umiddelbare reaktion fra borgmester Benedikte Kiær (C).

Hun er tidligere onsdag, inden det stod klart, at børnene må vente endnu en uge, kommet med en appel til alle om at passe på, så smitten i kommunen kan bringes ned. Netop børnene og de unge var hendes største bekymring.

- Jeg vil gerne sende en meget dybfølt appel om, at vi alle sammen skal passe på, for jeg kan ikke bære, hvis børnene ikke kan få lov til at komme tilbage i skole, sagde hun i den forbindelse til Helsingør Dagblad.

Annonce

Højt smittetal

Brevet fra Styrelsen for Patientsikkerhed lyder det videre:

"Påbuddet er et forebyggende tiltag på baggrund af smitteudvikling i kommunen. Helsingør Kommune har et højt incidenstal (antallet af smittede personer pr. 100.000 borgere den seneste uge) og det vurderes at der er udbredt samfundssmitte. Der er den 31. marts 2021 opgjort en testjusteret incidens på 151."

Samtidig orienterede kommunaldirektør Stine Johansen byrådet om, at Styrelsen for Patientsikkerhed ville besøge kommunen med et "korps af testambassadører" i særligt tre boligområder, hvor smitten er høj - nemlig Grønningen, Vapnagård og Nøjsomhed.

Her skal de ringe på dørklokker og opfordre folk til at blive testet. De besøger kommunen onsdag, torsdag og fredag i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Sådan påvirker corona karaktererne: Her er de bedste og dårligste skoler i Helsingør

Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Lokalavisen Nordsjælland

I Kvickly Helsingør får medlemmerne mulighed for at være med til at bestemme: Vær med til at bestemme, hvad der er vigtigt i din butik

Annonce