Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Fra i dag: Moviabusserne lukker fordøren

For alle Movias busser i hovedstadsområdet gælder nye regler fra i dag. . Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix
Buspassagerne skal vænne sig til nye regler.
Annonce

Fordøren bliver lukket og busserne må kun fyldes halvt. Det er de to vigtigste konsekvenser som Movia tager i forbindelse med de seneste coronaanbefalinger. Ændringerne i trådt i kraft fra onsdag morgen.

Movias stoppestedsværter fortsætter deres arbejde på større stoppesteder for at holde ekstra øje med, om der er behov for at indsætte flere busser nu, hvor antallet af tilladte kunder i hver bus sættes ned.

Den konkrete anledning til de nye tiltag er de særlige restriktioner, som indføres i hele landet fra og med 6.januar 2021.

Opfordringen til at holde afstand og kun benytte hvert andet sæde gælder også Lokaltog A/S's toge med mindre man rejser sammen som for eksempel familie eller husstand.

Billetkontrol i busser og lokaltoge er tilpasset den nye situation.  Det er stadig kundernes anvar at have en gyldig billet, og en afgift for manglende billet er 750 kr.

Selv om kunderne ikke har adgang via fordøren, vil døren fortsat åbne for at sikre en god luftcirkulation i bussen. I gennemsnit åbner busserne dørene hvert godt 3. minut.

Fra 6. januar gælder:

  • Kunderne kan ikke benytte første sæderække bag chaufføren
  • Der gøres grundigt rent hver dag i busserne efter Statens Serums Instituts anvisninger med særligt fokus på holdestænger, stopknapper m.v. Ved midterdøren i bussen er der monteret en rengøringsseddel, så man som kunde kan se, hvornår bussen senest er rengjort.
  • Kunderne mindes om at holde afstand, vise hensyn, bruge mundbind, følge myndighedernes anbefalinger og rejse med omtanke.
  • Antallet af tilladte personer i bussen sættes ned, så busserne kun fyldes halvt op. Det svarer til hvert andet sæde og halvdelen af ståpladserne. Hvis man rejse sammen som for eksempel husstand eller familie, så kan man stadig sidde sammen.
  • Stoppestedsværter ved stoppesteder vil være til stede for at holde øje med, om der er behov for ekstra kapacitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Indland

Danmarks første kvindelige biskop takker af

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Arrangør af Gåtur langs Kysten holder ved: Der er mange, der føler sig ensomme i en mørk tid - at gå åbner sindet

Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce