Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Gågadehimlen får igen silhuetter

Silhuetterne, som forestiller seks forskellige skulpturer, der står forskellige steder i Helsingør by, blev opsat i 2019 som en test i Bjergegade og Stjernegade. Udsmykningen er udarbejdet i tråd med Helsingørs historie. Der blev i den forbindelse udarbejdet et postkort til uddeling til byens besøgende, der fortalte om silhuetterne og historien bag.
Annonce

Igen i år bliver Helsingørs gågader udsmykket med inspiration fra bl.a. tegner-skulpturer rundt om i Stengade, Stjernegade og Bjergegade.

"Som led i genopretning af Helsingør som en levende handels- og oplevelses-destination har byrådet bevilget 250.000 kr. til citydressing i 2020, som Bymidteforum udmønter. Bymidteforum har besluttet igen i år at udsmykke gadehimlen i Stjernegade og Bjergegade med silhuetter, samt at udvide udsmykningen til at omfatte Stengade. Produktion og opsætning af silhuetter til Stengade er igang, og de tre gader vil være udsmykket fra primo juni og hele sommeren", oplyser Helsingør Kommune.

 

 

Primus motorer i udsmykningen er Camilla Lysgaard fra butikken Lulu’s Love, Kim Backe fra Helsingør Handel samt Helle Fuglsang Jeppesen fra Helsingør Bycenter. Illustrator på opgaven har været Sille Nöel og Camilla Lysgaard står for idéudvikling af motiver.

 

Annonce

Fakta

Helsingør Bymidteforum består af repræsentanter for Helsingør Handel, Helsingør Bycenter, Helsingør Kommune, Erhvervs- og Industriforeningen, grundejerne samt Helsingør Dagblad. Citydressing-gruppen er en af flere arbejdsgrupper i Helsingør Bymidteforum. Motiverne på gadehimlen vil være forskellige i Stengade, Bjergegade og Stjernegade.

I Bjergegade vil hænge:

Hamlet – inspireret af Tegners skulptur foran Helsingør Station Ofelia – inspireret af Tegners skulptur foran Helsingør Station Tre danserinder – inspireret af Tegners Danserindebrønden i Allégade

I Stjernegade vil hænge:

Udsnit af Herakles og Hydraen – inspireret af Tegners store skulptur på Nordre Mole

Erik af Pommern – inspireret af statuen på Axeltorv

I Stengade vil hænge:

Hamlet Skibet (fra Mads Holms mindesøjle foran ved Kulturværftet) Tre danserinder Ophelia
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce