Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Genåbning: Det glæder vi os til

Der kommer endnu mere liv i gaden, når de liberale erhverv, der har været nedlukkede siden december får lov til at åbne igen. Foto: Lars Johannessen
Lokalavisen Nordsjælland har spurgt en lokal frisør, en skønhedssalon-indehaver, en kørelærer og en gymnasieelev om, hvad de hver især glæder sig mest til, når de får lov til at vende tilbage til en næsten normal hverdag. Ifølge genåbnings-aftalen kommer det til at ske efter påske, med mindre der opstår en ny situation med øget covid-19 smitte.

Lokalavisen Nordsjælland har spurgt en lokal frisør, en skønhedssalon-indehaver og en kørelærer om, hvad de hver især glæder sig mest til, når de får lov til at gense deres kunder. Som det ser ud i skrivende stund, kommer det til at ske efter påske. Som bekendt skal kunden kunne fremvise et vaccinepas eller en negativ test taget inden for 72 timer.

Nikoline Gullacksen, 19 år, går i 2.z på Helsingør Gymnasium, spiller tennis på eliteplan under Team Danmark: Jeg glæder mig allerede. Det er så dejligt, at vi gerne må komme tilbage, selv om det kun bliver på halv tid. Vi har også været så heldige at få muligheden for at blive undervist på gymnasiet tre dage (i ugen op til påskeferien, red). Det var virkelig dejligt at se kammeraterne og lærerne igen. Jeg har hele tiden frygtet, at der ville gå endnu længere tid, før vi fik lov til at komme tilbage. I et helt år er det blevet udskudt og udskudt. Det har været virkelig været hårdt kun at blive undervist digitalt og sidde og glo på en skærm hele tiden, både for os, men også for vores stakkels lærere. Jeg har virkelig fundet ud af, at det at gå i skole handler rigtig meget om det sociale og fællesskabet som undervisningen. Jeg har været heldig og haft søskende omkring mig og har kunnet vedligeholde mit tennisspil. Det har næsten reddet mig. Det er jo ikke kun gymnasiet, der har været lukket ned. Det gælder også cafeerne, biograferne - alle de steder man plejer at mødes med vennerne. Jeg kender unge, der har haft det virkelig dårligt og følt sig isolerede.
Susanne Birk, indehaver af Birk Hair Design, Hornbæk:  Jeg glæder mig allermest til at se mine kunder og komme i gang igen med at få lov til at bruge mit håndværk. Det har været sindssygt svært at gå i tre måneder uden have noget og lave. Jeg kommer til at have rigtig travlt. Jeg regner med en arbejdsuge på mellem 75 og 80 timer - og planlægger kun at holde fri om søndagen i april måned. Jeg har ombooket mellem 270 og 280 kunder og rykket dem frem i køen. Det har jeg gjort hver gang nedlukningen er blevet udskudt. Jeg håber virkelig, at folk tager teten på sig i påsken og overholder restriktionerne, så det ikke ender med, at vi ikke får lov til at åbne alligevel. Det kan jeg godt frygte. Foto: Lars Johannessen
Janet Griff, indehaver af skønhedssalonen Silkehud, Helsingør: Vi er rigtig glade for, at vi må åbne igen. Det er noget, jeg har ventet på i meget lang tid. At det så bliver lidt bøvlet for kunderne at skulle fremvise vaccinepas eller en negativ test, det må vi tage med. Men jeg må da indrømme, at jeg nok havde håbet på, vi kunne klare det med ekstra grundig rengøring og værnemidler. Det kan godt føles lidt problematisk at skulle afvise en kunde. Det har været et ordentligt hak i økonomien, at være lukket ned. Ikke mindst fordi min mand, som også er selvstændig, har været nødt til at sygemelde sig på grund af en skadet achillessene.
Jan Rino Larsen, kørelærer, Kysten Køreskole: Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, få en normal hverdag og se eleverne igen. Jeg er glad for at arbejde med de unge mennesker. Det har været en rigtig lang pause denne gang med meget uvished. Personligt har jeg over 50 elever, der er sat i bero. Dertil kommer de hold, vi har måtte udsætte gang på gang og sætte på standby. Det har også været rigtig ærgerligt for de elever, der skulle op til køreprøve op til jul, som blev aflyst. I forvejen er der lang ventetid på at få en tid. Jeg kan godt forstå, hvis vores elever begynder at blive utålmodige. Nogle kan også risikere en økonomisk omkostning, fordi de er kommet ud af træning. Som relativ nystartet elev kan man godt være følsom overfor at skulle holde så lang en pause.

Datoer for genåbningen

6. april:

Elever i 5.-8.-klasse kan komme fysisk i skole på halv tid. Det samme gælder ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser.

På de videregående uddannelser kan afgangsstuderende på uddannelser med mange praksiselementer vende fysisk tilbage på halv tid.

Alle øvrige studerende kan vende tilbage med 20 procent fysisk fremmøde.

Liberale serviceerhverv som frisører.

(Kunder og elever skal kunne fremvise negativ test, taget indenfor 72 timer, eller dokumentation for Covid-19-vaccination i form af et coronapas)

13. april:

Indkøbscentre, stormagasiner og arkader på højst 15.000 kvadratmeter.

21. april:

De største indkøbscentre og stormagasiner.

Udendørsservering på restauranter og caféer - med coronapas.

Museer, kunsthaller samt biblioteker - med coronapas.

Indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år - uden coronapas.

Fra 6. maj - med coronapas:

Indendørs servering på restauranter og caféer.

Konferencer, spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter.

Indendørs idræt for voksne over 18 år.

Fra 21. maj - med coronapas:

Resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, daghøjskoler og aftenskoler.

Indendørs faciliteter i forlystelsesparker, zoo med videre og legelande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Sådan påvirker corona karaktererne: Her er de bedste og dårligste skoler i Helsingør

Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Lokalavisen Nordsjælland

I Kvickly Helsingør får medlemmerne mulighed for at være med til at bestemme: Vær med til at bestemme, hvad der er vigtigt i din butik

Annonce