Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Genåbning: Vi bliver udfordret, men vi må tage det oppe fra og ned

Restauratør og direktør for virksomheden Kadetterne Lene Lissau glæder sig helt vildt til at se gæsterne igen. Foto: Lars Johannessen.
Der kommer først for alvor gang i restaurationsbranchen til maj. Det forudser Lene Lissau som driver spise- og uddannelsesstedet Café Kadetten på Kronborg.

HELSINGØR: Coronapas og bordbestillinger er ikke det eneste restaurations- og udskænkningsbranchen skal forholde sig til i forbindelse med genåbingen. Der kan også være udfordringer med at kunne tilbyde et fuldt menukort fra dag et. I hvert fald som det ser ud i skrivende stund for Cafe Kadetten, som holder til på Kronborg og bliver drevet som et kombineret spisested og socioøkonomisk uddannelsestilbud.

-  Det er med meget kort varsel, vi har fået besked på, at vi må åbne igen. Jeg tror først, de fleste indenfor restaurationsbranchen for alvor er oppe og køre igen efter den 6. maj (den oprindelige skæringsdato, red.), siger Lene Lissau, som udover restauratør også er direktør for Kadetten

Hun påpeger, at de fleste skal starte forfra efter at have været lukket ned i mere end fire måneder.

Annonce

- Der er ikke nogle, der har noget på lager. Jeg har problemer med at få alle varer hjem, da vi bruger økologiske råvarer. Det tager eksempelvis syv dage at få slagtet kyllinger, siger Lene Lissau.

Kreative løsninger

Selv om hun forudser udfordringer, er der ingen tvivl om at hun ser frem til igen at tage imod gæsterne.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det bliver skønt at få liv og summen af gæster igen, siger Lene Lissau.

Hun er også klar til at tage udfordringen op med bordbestilling og coronapas.

- Vi er vant til bordbestillinger. Der kan godt komme noget travlhed i forbindelse med Kronborg åbner for Jim Lyngvilds udstilling Kongerækken. Men så må være lidt kreative og sætte folk udenfor under en parasol og vente, hvis det regner. Vi er nødt til at forholde os til de restriktioner, der er, siger Lene Lissau.

Annonce

Udfordret

Restauratør Jacob Christensen, som driver Restaurant Strejf som holder til i  lokaler i den gamle banegårdsbygning på Helsingør Station forudser, at det kommer til at kræve ekstra kræfter at genåbne restauranten.

- Vi bliver udfordret, men vi må tage det oppe fra og ned.  Vi er i gang med at kommunikere ud til vores gæster, at de skal huske bordbestilling og negativ Covid-19 test. Vi kommer ikke til at tage imod gæster, der ikke kan fremvise en negativ test. Vi vil ikke risikere nogle dumme situationer og hellere melde det ud på forhånd, siger Jacob Christensen.


Med hjælpepakker har det nok kostet mig en lille million kroner. Så det er bare om at komme i gang, selv om det hele er lidt usikkert.

Jacob Christensen, indehaver af Restaurant Strejf


Han fortæller, at restauranten udover gæster, der bestiller bord i forvejen plejer at have en del strøgkunder.

-  Jeg tror også de fleste ved, at det er nødvendigt at bestille bord i forvejen, siger Jacob Christensen.

Annonce

Dyrt at holde lukket

For at have det hele på plads og være klar til gæsterne har Jacob Christensen besluttet at første åbningsdag er torsdag klokken 17.30.

- Hvis ikke det lykkes at få alle varer hjem til tiden, så må vi lave om på menukortet. Det vigtigste er, at vi åbner. Det er fantastisk, at det endelig sker, siger Jacob Christensen.

Han påpeger, at det har været rigtig dyrt at holde lukket i forbindelse med corona-nedlukningerne. Restauranten beskæftiger 12 ansatte.

- Med hjælpepakker har det nok kostet mig en lille million kroner.  Så det er bare om at komme i gang, selv om det hele er lidt usikkert. Vi kommer også til at åbne på det tidspunkt af året, der normalt er vores lavsæson, da vi jo ikke har udeservering, påpeger Jacob Christensen.

Det vigtigste er, at vi åbner. Det er fantastisk, at det endelig sker, siger Jacob Christensen, indehaver af Restaurant Strejf. Foto: Lars Johannessen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Lokalavisen Nordsjælland

Det kan du se i biograferne

Annonce