Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Grænsetrafik: Nu kan danskere rejse frit til Sverige

Helsingborg ligger igen helt åben for danskere. Fra den 31. maj har de svenske myndighed droppet alle krav om at se coronapas før man kan komme ind i landet. Foto: Lars Johannessen
- Nu står døren til Sverige på vid gab, fastslår ForSea-direktør, Kristian Durhuus. Han håber nu på en helt normal sommer for færgerne, selv om svenskerne lige nu holder sig fra Helsingør.

Kristian Durhuus, administrerende direktør for ForSea, så det ved selvsyn. Tre unge danske piger, der havde fundet ud af det. De tog færgen til Helsingborg og kom i land uden problemer. For der er ikke længere krav om hverken coronapas eller testbeviser, når man skal besøge Sverige.

ForSea-direktøren håber, at det går op for mange andre danskere, at netop den 31. maj er dagen, hvor danskere frit kan rejse til Sverige. Helt frit. Man behøver ikke længere vise en gyldig coronatest for at komme ind i landet. Eller som Kristian Duurhus konstaterer det:

- Døren til Sverige er slået op på vid gab.

Annonce

Den svenske beslutning om at stoppe begrænsningerne for de nordiske gæster betyder, at danskerne nu igen kan besøge Helsingborg eller deres svenske sommerhuse, hvad enten det gælder en kort smuttur, et weekendophold, eller en ferie.

Normal sommer

For ForSea er beslutningen noget, der nu får rederiet til at forvente en helt normal sommer med masser af færgegæster. Og selv om der kan være forskellige restriktioner, så forventer Kristian Durhuus også, at nordeuropæerne i bilafstand til Sverige igen vil komme på besøg. Ikke mindst når et fælles europæisk coronapas fra 1. juli bliver en realitet.

Som dansker kan man forvente nogenlunde samme forhold som i Danmark, fortæller Kristian Durhuus. De svenske restriktioner, der har størst betydning, er, at der stadig er en begrænsning i, hvor mange der må forsamles, for eksempel må man kun være fire omkring et bord.


Jeg ville ønske at vi havde gratis tests som i Danmark, men vi har nok Sveriges billigste coronatest lige nu

Kristian Durhuus


Til gengæld skal man som danskere måske ikke være så bekymret for smittefaren. I hvert fald ikke, hvis man kun lige krydser grænsen:

- I Skåne er smittetallet lavere end i Region Hovedstaden, selv om det er højere andre steder i landet, fortæller Kristian Durhuus.

Annonce

Dyre svenske tests

Selv om ForSea nu ser frem til en normaliseret trafik til Sverige, så er trafikken den anden vej stadig et smertensbarn. For selv om Danmark også har lempet på sine restriktioner, så er der stadig én ting, der mere end noget andet bremser for svenske besøg: Coronatesten.

- Vi har ingen svenske turister i øjeblikket, konstaterer Kristian Durhuus. Forklaringen er enkel: I Sverige koster det mellem 400 og 1600 svenske kroner at få en test.

- Vi er ved at have alle, der er plus 50 år vaccineret, så de har et coronapas, men hvis man er mellem 15 og 50 år, så skal man stadig have en gyldig test, der er mindre end 72 timer gammel, fortæller Kristian Durhuus.

Annonce

Sveriges billigste

Han håber derfor, at de danske myndigheder snart, som de svenske, dropper coronatest-kravet. ForSea venter dog ikke passivt, men har selv iværksat et initiativ, hvor de tilbyder at teste passagerne med en særlig færgerabat.

- Jeg ville ønske at vi havde gratis tests som i Danmark, men vi har nok Sveriges billigste coronatest lige nu, siger han. Selv om de nuværende coronabenspænd hæmmer trafikken til Danmark lige nu, forventer ForSea-direktøren også her en normal sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Den spiser din pant, mens pengene tikker ind på dit kort: Pantstation i Helsingør bliver den første af sin slags herhjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Arnes kolonihavehus har fire hjul, bliver trukket af en traktor og har solceller på taget: Arne tøffer Danmark rundt

Annonce