Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Højeste antal i Nordsjælland: Så mange nye virksomheder fik Helsingør

Antallet af nye virksomheder i 2020 i Helsingør Kommune faldt med knap fem procent, hvis man sammenligner året forinden. Foto: Lars Johannesen
573 nye virksomheder blev til i Helsingør i 2020. Det er det højeste antal blandt kommunerne i Nordsjælland.

ERHVERV: En bølge af konkurser skyllede sidste år ind over Helsingør Kommune, men endnu flere trodsede coronavirusset og kastede sig ud i nye eventyr.

573 virksomheder slog nemlig dørene op i den nordsjællandske kommune i 2020. Det viser tal fra regnskabsfirmaet, Dinero.


Det var svært at drive en virksomhed sidste år. Blandt andet fordi restriktioner gang på gang satte en alvorlig kæp i hjulet og gjorde det svært at drive en fornuftig forretning.

Martin Thorborg, administrerende direktør i Dinero


Annonce

Færre end i fjor

I 2019 blev 601 virksomheder stiftet, og dermed oplevede Helsingør Kommune i 2020 en lille nedgang sammenlignet med året inden.

– Det var svært at drive en virksomhed sidste år. Blandt andet fordi restriktioner gang på gang satte en alvorlig kæp i hjulet og gjorde det svært at drive en fornuftig forretning, siger Martin Thorborg, administrerende direktør i Dinero.

På landsplan steg antallet af nystiftede virksomheder med en halv procent, men fra marts, da coronavirusset satte sit præg på Danmark, er historien en anden.

- Antallet af enkeltmandsvirksomheder steg fra den 11. marts til begyndelsen af december med syv procent, og det er altså en virksomhedsform, som medfører, at man hæfter personligt ved konkurs, forklarer den administrerende direktør.

Annonce

I front i Nordsjælland

Målt på udviklingen fra 2019 til 2020 placerer Helsingør sig på en 64. plads ud af landets 98 kommuner. Men sammenligner man antallet af nyopstartede virksomhed med nabokommunerne, har Helsingør mere at bryste sig med.

Med 571 virksomheder i 2020 i Helsingør er der således ingen kommuner, hvor antallet er nye erhvervsdrivende er lige så stort eller større.

Hvad tæller som virksomheder?

En ny virksomhed dækker i undersøgelsen over nyregistrerede enkeltmandsvirksomheder, anpartsselskaber (ApS), aktieselskaber (A/S), iværksætterselskaber (IVS), interessentskaber (I/S) eller personligt ejet mindre virksomheder (PMV) i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Corona-pukkel kan være væk inden sommer: Region Hovedstaden sætter 50 millioner af til at gennemføre udskudte opgaver

Annonce