Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Halvdelen af helsingoranerne er vaccineret: 'Det bliver den bedste sommer'

Vaccine mod covid-19. Vaccination. Foto: Katrine Becher Damkjær
En af de vaccinerede er gymnasieelev Mike Viking Hansen, som er lettet over at nå sit første stik inden studenterkørslen løber af stablen.

CORONA: Coronavirusset fortsætter med at sætte sit præg på Helsingør og resten af landet, men et er sikkert: Vi går lysere tider i møde.

I hvert fald, hvis man ser frem til en hverdag uden restriktioner og frygt for at blive smittet. Således er cirka mere end hver anden borger i Helsingør kommune vaccineret - heraf er næsten en tredjedel færdigvaccineret. Det fremgår af Statens Serum Instituts hjemmeside.

Surrealistisk

En af dem, som har fået sit første stik, er Mike Viking Hansen. Han hører til i den yngste gruppe af danskere, som lige nu tilbydes vaccination, og han særligt glad for, at han nåede det inden hans sommerhøjdepunkt: Studenterkørslen.

- Vi har alle gået og ventet så lang tid, så det var helt surrealistisk, da det endelig skete, forklarer Mike Viking Hansen om sit første stik for blot få dage siden.


Nu kommer man endelig til at føle, at det har båret frugt at isolere sig selv. Jeg kommer virkelig til at nyde at komme ud på den anden side af det her, og så endda uden at have haft corona.

Mike Viking Hansen


Han fortæller, at han i lang tid har været nervøs for, hvordan studentertiden ville blive. Mike Viking Hansen er 20 år og dermed en af de ældste i sin klasse. Derfor hørte han heller ikke til i gruppen af borgere, som for tiden bliver vaccineret; nemlig de 16 til 19-årige.

Ligesom mange af de andre, som enten er eller bliver studenter, har Mike Viking Hansen forlden modtaget den første ud af to coronavacciner. Foto: Privat

- Jeg troede, der var sket en fejl, da jeg modtog min invitation. Jeg skulle egentlig først vaccineres i august, siger Mike Viking Hansen.

Sådan er vaccine-rækkefølgen

Befolkningen bliver tilbudt vaccination i denne rækkefølge:

 • Personer som bor i plejebolig
 • Personer over 65 år, som modtager hjælp
 • Personer over 85 år
 • Personale i sundheds-, ældre- og socialsektoren med særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion
 • Personer med særlig høj risiko for et alvorligt forløb ved covid-19
 • Udvalgte pårørende til personer i risikogruppen
 • Personer på 80-84 år
 • Personer på 75-79 år
 • Personer på 65-74 år
 • Personer på 60-64 år
 • Personer på 55-59 år
 • Personer på 50-54 år
 • Personer på 16-19 år og 45-49 år
 • Personer på 20-24 år og 40-44 år
 • Personer på 25-29 år og 35-39 år
 • Personer på 30-34 år
Annonce

Forløsning

Dermed kan Mike Viking Hansen se frem til at være færdigvaccineret inden studenterkørslen, og det har sat gang i tankerne.

- Nu har man holdt sig ude af større sociale arrangementer og generelt være påpasselig, så det bliver mærkeligt at vænne sig til tanken om, at risikoen for at blive smittet er elimineret, siger han og fortsætter:

- Jeg håber, at vi hurtigt vænner os til, at vi kan feste normalt. Jeg glæder mig.

Noget, Mike Viking Hansen også glæder sig til, er, at han kan få en sommer, som ikke bliver lige så præget af coronavirusset som den sidste.

- Jeg havde forleden en meget god snak med en ven, og vi blev enige om, at sommeren 2019 var en af de bedste, vi har haft. Men vi blev også enige om, at den her kommer til at blive meget bedre, siger han.

- Nu kommer man endelig til at føle, at det har båret frugt at isolere sig selv. Jeg kommer virkelig til at nyde at komme ud på den anden side af det her, og så endda uden at have haft corona, tilføjer han.

I øjeblikket er der 81 borgere i Helsingør kommune, som er smittet med coronavirus. 42 af smittetilfældene er registreret i løbet af den seneste uge. Det fremgår af oplysninger fra Statens Serum Institut.

Vaccination i Helsingør kommune

Over halvdelen af borgerne i Helsingør kommune har fået første stik. Her er et overblik over vaccine-situationen, som den ser ud lokalt.

Antal borgere i Helsingør kommune: 63.126.

Antal påbegyndte vaccinerede: 31.874 (50,5 procent).

Antal færdigvaccinerede: 20.211 (32 procent).

Tallene er hentet torsdag formiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Den spiser din pant, mens pengene tikker ind på dit kort: Pantstation i Helsingør bliver den første af sin slags herhjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Arnes kolonihavehus har fire hjul, bliver trukket af en traktor og har solceller på taget: Arne tøffer Danmark rundt

Annonce