Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Har du tænkt dig at hæve dine feriepenge?

Har du tænkt dig at hæve den resterende del af dine indefrosne feriepenge? Eller vil du hellere spare dem op som en del af pensionsopsparingen? Det spørgsmål har Lokalavisen Nordsjælland stillet tre tilfældige og lokalt bosatte borgere.

Signe Sjøberg Dencker, Åslgårde, mor til Alma, som er knap en måned gammel og Wilfred på halvandet år, arbejder som virksomhedskonsulent:  Ja, det har jeg. Det gjorde min kone og jeg også forrige gang. Med to små børn er der mere brug for pengene nu, end når vi går på pension. Sidste gang vi hævede feriepengene brugte vi dem til at købe nyt køkken og klap- og barnevogn for. Vi har ikke planlagt, hvad vi skal bruge pengene til denne gang. Men nogle af dem kommer sikkert til at blive brugt på noget ferie, når det bliver muligt igen. Foto: Tine Zedeler
Gitte Larsen, Ålsgårde, mor til tre voksne børn, ansat i en support-stilling i Novo Nordisk: Jeg har ikke tænkt mig at hæve feriepengene. Det gjorde jeg heller ikke sidste gang. Vi står ikke lige og skal bruge pengene, så det giver ikke rigtig mening. Men jeg kan godt forstå, dem der gør det. Alle mine børn har hævet deres feriepenge. De har mere brug for det. Privatfoto.
Johnny Kolstrup, Helsingør, far til to, støttepædagog, ansat på deltid, trommeslager i Gasbox og selvlært multikunstner:  Jeg hævede feriepengene sidst, og det kommer jeg også til denne gang. Jeg har mistet en tredjedel af min indtægt, da vi næsten ikke har haft nogle spillejobs det seneste års tid ( med Gasbox, red). Pengene skal gå til at stoppe huller. Privatfoto.

Der bliver udbetalt milliarder

I 2020 blev der udbetalt 52,2 milliarder kroner af feriemidlerne. Efter skat svarer det til 31,3 milliarder kroner.

  • I gennemsnit fik en lønmodtager udbetalt et beløb på 13.570 kroner.
  • I efteråret kunne du søge om at få udbetalt op til tre uger af dine feriemidler. Til marts kan du få udbetalt dine resterende indefrosne feriepenge. Du kan hæve dine feriepenge frem til og med den 31. maj 2021.
  • Valgte du ikke at få udbetalt indefrosne feriemidler i efteråret, kan du i anden runde få udbetalt op til fem uger.
  • Du kan også vælge at lade pengene stå. Så får du dem udbetalt ved folkepensionsalderen, eller når du anden årsag trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet. Indtil da bliver pengene stående hos LD Fonde.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce