Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Har Noah ødelagt sin datters opvækst? - Jeg vil aldrig kunne udfylde det tomrum, hendes mor har efterladt

Noah Nevado fra De Radikale stiller op til kommunalvalget den 16. november. Den 38-årige byrådskandidat har oplevet mere end et par bump på vejen i løbet af sit liv. Foto: Martin Rye
Byrådskandidat Noah Nevado fandt kærligheden i Gambia, men forholdet endte med at vende hans liv på hovedet.

MIT SVÆRESTE VALG: Han havde det hele.

Drømmejobbet, en aspirerende politisk karriere, en kone der lige var kommet til landet og sin datter Aya.

Men med ét så han det hele smuldre langsomt mellem fingrene på ham. Byrådskandidat Noah Nevado måtte træffe sit livs sværeste valg, og det var en beslutning, der gav seismiske rystelser i hans liv.

Annonce

Alt på grund af én person. Sin datter.

Den 38-årige byrådskandidat for Radikale Venstre er den sidste politiker i Lokalavisen Nordsjællands serie - "Mit sværeste valg."

Jeg har et enormt ansvar for at give hende den bedste opvækst, men samtidig ved jeg, at jeg aldrig vil kunne udfylde det rum, som hendes mor har efterladt.

Noah Nevado, byrådskandidat for Radikale Venstre.
Frem mod kommunalvalget interviewer Lokalavisen Nordsjælland en række byrådskandidater om deres livs sværeste valg.Noah Nevados historie er den sidste i serien. Logo: Wayne Southwell

Gambiansk kærlighed

For at forstå Noah Nevados svære valg skal vi en tur til den afrikanske vestkyst. Mere præcist Afrikas mindste land, Gambia, der fra sin Atlanterhavskyst klemmer sig ind i Senegal med sit cirka 10.000 kvadratkilometer store landareal.

Noah Nevado var i 2011 med til at arrangere en roadtrip i Gambia for Esrum Kost- og Friskole. Foto: Privat

Som ung pædagogstuderende fik Noah Nevado muligheden for at tilbringe flere måneder i landet, hvor han underviste gambianske børn i idræt. Så snart han havde sat fødderne i det afrikanske land, var han øjeblikkeligt bjergtaget.

- Jeg er bare helt vild med befolkningen, der er en åbenhed og et afslappet forhold til tilværelsen, som man bare ikke finder andre steder. Og så er der jo dejligt varmt, siger han.

Med sit røde hår var han noget af en kontrast i Gambias største by, Serrekunda, hvor han arbejdede. Men fra tid til anden rejste han fra storbyen østpå langs Gambia-floden til byen Soma. Den fire timer lange tur blev altid kørt i en bus, der mest af alt var et slags folkevognsrugbrød, hvor der var limet skumgummi på metalstole.

Noah Nevado underviste 1., 3., og 5. klasser i idræt flere steder i Gambia. Han viste de lokale lærere, hvordan man tilrettelagde idrætsundervisning for mellem 40 og 60 elever. Foto: Privat

På vejen tilbage træder en sød afrikansk kvinde ind i bussen. Hun sætter sig ved siden af Noah. Den lange tur langs afrikanske grusveje kombineret med varmen luller den unge pædagogstuderende i søvn.

- Så er spørgsmålet, om man vil læne sig til højre og lægge hovedet hos den søde pige, eller til venstre hos en ældre dame, siger han.

Noah lænede sig til højre.

Annonce

Drømmen

I den efterfølgende tid rejser den dengang 25-årige Noah flere gange til Gambia for at besøge sin gambianske kæreste. Men valget skulle træffes. Skulle Noah flytte til Gambia eller omvendt? De er på det her tidspunkt begge enige om, at de skal give forholdet alt. De blev enige om, at den gambianske kæreste skal flytte til Danmark.

I 2010 kommer hun til Danmark, og det passer med, at Noah er færdiguddannet. Han bliver på det tidspunkt ansat som afdelingsleder i Klub Bispebjerg i Nordvest-kvarteret i København. De bliver også gift på Gentofte Rådhus.

- Det var bare fantastisk. Det var lige den stilling, jeg havde drømt om. Jeg troede egentlig, at det var der, jeg skulle ende, siger han.

I deres første tid bosætter parret sig i København, men mylderet i storbyen bliver for meget for parret. De må også sande, at kvadratmeterne i den lille hovedstadslejlighed bliver for få til at kunne stifte en familie.

Jagten på den perfekte drømmebolig går i gang. Med deres budget har de fået to boliger tilbudt af den lokale ejendomsmægler. De to huse ligger i Hedehusene og Hedehusene. Så de endte med at finde et parcelhus i, ja du gættede det, Hedehusene.

- Det her er mit drømmehus, sagde Noahs kone, da de stod foran huset i den lille vestegnske stationsby.

Annonce

Det uundgåelige sker

På det her tidspunkt i 2012 er drømmehuset fundet, drømmejobbet er sikret, og Noah begynder stille og roligt at komme længere op i det politiske hierarki i Radikale Venstre. Oven i hatten er Noahs kone gravid.

Men for at hans gambianske kone kan blive i Danmark, skal Noah vedligeholde en høj indkomst, da hun på det tidspunkt ikke har en fast indkomst.

- Jeg bliver nødt til at arbejde, for at hun ikke bliver smidt ud af landet, siger han.

Hun er alene det meste af tiden med barnet, og hendes familie er over 5.000 kilometer væk. Det tager hårdt på hende, og hun begynder at rejse til Frankrig for at besøge sin søster. Over årene bliver der kortere mellem rejserne, og parret ender med at gå fra hinanden.

- Jeg hjalp hende med at finde en lejlighed i Danmark, men jeg tror, hun følte sig meget ensom, siger han.

Kort tid efter sker det uundgåelige. Hun flytter til Frankrig for at bo ved sin søster.

Annonce

Vendt på hovedet

På meget kort tid er Noahs liv vendt på hovedet. For at kunne tage sig af sin datter bliver han nødt til opsige sit drømmejob og tage et arbejde som pædagog i en børnehave. Noah må også sætte sin politiske karriere på pause og sælge huset i Hedehusene.

Sammen med sin datter flytter de tilbage til Helsingør, hvor han er opvokset. Noah drøner i den næste tid frem og tilbage til Hedehusene for at arbejde, og han kæmper for at få enderne til at mødes.

- Det var ekstremt hårdt at være i, siger han.

Men tingene begynder langsomt at lysne. Aya begynder i børnehave, og Noah får et job tættere på i Furesø Kommune. Hvirvelvinden stilner langsomt af, og roen begynder igen at indfinde sig.

Noah Nevado og hans datter Aya. Foto: Privat
Annonce

Dårlig samvittighed

Noah er godt klar over, at han ikke har givet sin datter den start på livet, som han drømte om.

- Det er jo min opgave at skabe de bedste rammer for min datter. Hun er det vigtigste, jeg har, siger han.

Aya har selvfølgelig en Queens Park Rangers fodboldtrøje på. Noah har købt en trøje med hendes alder på ryggen lige siden, hun var to år. Foto: Privat

Han er ikke i tvivl om, at hun er mærket af ikke at have sin mor i Danmark.

- Jeg har et enormt ansvar for at give hende den bedste opvækst, men samtidig ved jeg, at jeg aldrig vil kunne udfylde det rum, som hendes mor har efterladt, siger han.

Mens han taler om sin datter, får hans kinder langsomt en mørkere og mørkere nuance af rød. Noah må tage en hurtig pause, inden han fortsætter.

- På den ene side har jeg virkelig dårlig samvittighed over, at jeg ikke har kunne give min datter den optimale opvækst. På den anden side har jeg måttet acceptere, at jeg var nødt til at arbejde meget for at min kone kunne få lov til at blive i landet, siger han.

Noah har efterhånden accepteret, at han ikke kan gøre tingene om. Tingene er som de er, og det kan han på ingen måde ændre på:

- Selvfølgelig ville jeg have gjort nogle ting anderledes, hvis jeg havde haft muligheden. Nu tog jeg den svære beslutning at droppe drømmehuset og drømmejobbet for at give min datter alt. Hun fortjener kun det bedste.

Noah har skullet acceptere, at han ikke kan gøre sin datters barndom om. Foto: Martin Rye

Blå bog

  • Navn: Noah Nevado
  • Født: 1982 i Helsingør, hvor han også er bosat i dag.
  • Uddannelse: Uddannet pædagog ved Ballerup Seminarium i 2010. Begyndt på finans-bacheloruddannelsen på CPH Business i København.
  • Politik: Byrådskandidat i Helsingør Kommune for Radikale Venstre.
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Caroline er medlem af en af verdens hurtigst voksende religioner, du aldrig har hørt om: - Vi bygger en ny verdensorden

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Linda Victoria har været en del af millionærernes dating-klub: - Virkeligheden overgår virkelig fantasien

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

- Effekten af mit dobbelte kraniebrud handlingslammede mig i fem år

Lokalavisen Nordsjælland

- Jeg kan ikke leve med, at vi ikke taler sammen

Sport

Hovedsponsor afviser at følge FC Helsingør til Farum

Lokalavisen Nordsjælland

Ligger Danmarks bedste værksted i Espergærde? - Vi vil ikke være blandt de største, men de bedste

Lokalavisen Nordsjælland

Dobbelt op på normeringer i udsatte børnehaver og skoler: - Vi skal give børn lige muligheder

Lokalavisen Nordsjælland

Vi sender politikerne i parterapi dagen efter valget: Manglende kommunikation skaber konflikter

Lokalavisen Nordsjælland

Fem tips til at undgå cykeltyveri

Indland

Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Lokalavisen Nordsjælland

Et mystisk VHS-bånd startede Romeos skuespillerdrøm: - Jeg føler mig endelig hjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Har Noah ødelagt sin datters opvækst? - Jeg vil aldrig kunne udfylde det tomrum, hendes mor har efterladt

Indland

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Lokalavisen Nordsjælland

Dorthea rejste til Colombia og kom hjem med en mission: Nu kæmper hun unge pigers kamp på den anden side af kloden

Alarm112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Lokalavisen Nordsjælland

Per har i årevis været cykeltyvenes yndling: - Jeg har fået stjålet syv cykler i mit liv og det er bare dem jeg kan huske

Lokalavisen Nordsjælland

Suspekt kommer til byen: - Vi har haft nogle af vores vildeste koncerter i Helsingør

Lokalavisen Nordsjælland

- Den hårde tone på de sociale medier holder flere og flere unge fra at ytre sig

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Lokalavisen Nordsjælland

Lektie- og Sprogcafé er reddet: De frivillige strømmer til

Sport

Se billederne: Kronprinsesse Mary trænede udspark med Kasper Schmeichel i Helsingør

Lokalavisen Nordsjælland

Vind 2 x 4 entre- og turpasbilletter til Tivoli

Lokalavisen Nordsjælland

Som 17-årig forlod Daniel sin familie: - De første 20 år af mit liv var ren overlevelse

Annonce