Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Som fotografen ser det: Helsingør i coronaens skygge

Portræt fra bogen af skoleleder Kari Jørgensen, Helsingør skoledistrikt.  -Jeg tror, vi bliver bedre til at tænke i og arbejde med muligheder frem for begrænsninger. Det ser lyst ud, fortæller skolelederen blandt andet i bogen. Foto: Torben Sørensen Kalabas.dk
Helsingør-fotograf Torben Sørensen har med en en 104 sider foto-båret bog foreviget livet under corona. Der er tale om sort-hvide portrætfotografier, alle med afsæt i lokalområdet.

HELSINGØR: Helsingør bag mundbind. Det er titlen på freelancefotograf Torben Sørensen nye fotobog, som viser hverdagslivet i et år uden håndtryk.  Fotografen har, som han skriver i sin prolog til den nye fotobog, arbejdet ud fra "dogmerne afstand og eftertænksomhed".

Emma Daugaard fra Helsingør.  - Jeg læser til sygeplejerske, og al undervisning foregår online under Zoom, hvilket klart er bedre, end jeg havde frygtet, fortæller hun blandt andet i bogen. Foto: Torben Sørensen Kalabas.dk

- Jeg har arbejdet målrettet på bogen i cirka tre måneder. Jeg blev jo sparet væk for en periode og havde ret god tid. Ideen opstod, da jeg kiggede det sidste års fotoarkiv igennem. Jeg ser det som et vigtigt arbejde at registrere for eftertiden, så det lå jo nærmest til højrebenet, fortæller Torben Sørensen.

Et corona-portræt af fotograf Torben Sørensen, taget af sønnen Sander Sørensen. Selv beskriver han "selvportrættet" med disse ord: Fotografen der tør vise, at livet også kan gøre ondt.


Annonce

Mit håb er, at eftertiden vil få glæde af den.

Fotograf Torben Sørensen


Vigtig registrering

Torben Sørensen er tilknyttet som mangeårig freelance- og pressefotograf for Helsingør Dagblad. Derudover driver han fotobureauet Kalabas.dk. Den primære drivkraft har været at dokumentere livet i en usædvanlig tid.

- Bogen er jo ikke det mest festlige, men jeg mener, at den er en vigtig registrering. Mit håb er, at eftertiden vil få glæde af den, siger Torben Sørensen.

Lektor Otto Rühl, ansat på Helsingør Gymnasium. - Hvis man som jeg har undervist i 43 år, heraf de 41½ år på Helsingør Gymnasium, er det godt nok mærkeligt, at eleverne ikke sidder foran mig, men kun på skærmen, fortæller han i bogen. Foto: Torben Sørensen Kalabas.dk

Coronabogen er den første af sin slags og tæller 104 sider. Ud over fotografier beskriver de portrætterede med egne ord, hvordan deres oplevelse af samtiden er. For den 57-årige fotograf har det været vigtigt at gå så tæt på som muligt uden filter.

- Dem der har set boget er meget positive og imponerede over, hvor ærlig den er, fortæller Torben Sørensen.

Annonce

Flot taget imod

Bogen fik sidste weekend en flot modtagelse i Avisen Danmark, hvor nyhedschef Jeppe Nybroe over fire sider bragt fotografier fra bogen og reflekterede over livet under corona.

- Vi gispede af tristhed. Ved udsigten til en jul alene, helst så få hjerter som muligt samlet og højst en håndfuld måtte se op til træets grønne top, men hverken danse eller synge, og nytårsaften lød anbefalingen at vi skulle holde den mest kedelige fest, vi kunne forestille os, skrev Jeppe Nybroe i Avisen Danmark.

Helsingør bag mundbind kan foreløbig købes i butikken Photocare på Axeltorv. Bogen indeholder 100 sort-hvide fotos og har forord af Helsingør Dagblads chefredaktør Peter Hagmund-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Lokalavisen Nordsjælland

Det kan du se i biograferne

Annonce