Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Henrik var på stikkerne: Tim fik en kærkommen overraskelse

Tom og Henrik
Samspillet har været lidt asynkront længe for eleverne på Helsingør Musikskole, men fredag sørgede musiklærer Henrik Engqvist for en rytmisk opmuntring.

SAMSPIL: Hvordan ser min elever egentlig ud "in real life"? Det er måske en tanke, som rytmisk trommelærer Henrik Engqvist har gjort sig. Fredag sørgede han selv for at få besvaret spørgsmålet og tog samtidig på en god måde fusen på sine elever fra Helsingør Musikskole.


Det er en lille opmuntring og et skulderklap fordi de er så seje at holde ud og holde motivationen selvom vi ikke kan ses live hver uge

Henrik Engqvist, rytmisk trommelærer på Helsingør Ungdomsskole


Henrik Engqvist benyttede nemlig fredagen til at komme forbi sine 22 elever med hvert sit sæt trommestikker og et kram på afstand.

- Nu har vi jo været locked down hele vinteren og mine søde skønne elever er ved at være godt trætte og udmattede af alt det onlineundervisning, samt mangel på at mødes “in real life” og ikke mindst at spille rigtigt sammen, siger Henrik om baggrunden for sit besøg, der skulle være en overraskelse for eleverne.

- Det er en lille opmuntring og et skulderklap fordi de er så seje at holde ud og holde motivationen selvom vi ikke kan ses live hver uge, fortæller Henrik Engqvist.

Annonce

Et godt initiativ

De seneste tre måneder har undervisningen på Helsingør Musikskole været lidt - ja umusikalsk. Eleverne og lærerne har mødt hinanden over Zoom, man har kun kunnet håbe på en god forbindelse hvor lyden er bedst mulig og forsinkelsen minimal.

En af dem, der fik uventet besøg var Tim Mynderup Frost fra Helsingør og han var rigtig glad for det uventede besøg.

- Jeg synes der er rigtig dejligt at få besøg af Henrik, og et godt initiativ siger Tim, der har som mål at bliver professionel musiker. Ud over at håndtere trommerne spiller han også på guitar og klaver og går i øvrigt på musiklinjen på Helsingør Gymnasium.

Annonce

Kan ikke spille sammen

Både Henrik og Tim fortæller om en undervisning, der godt kan lade sig gøre men langt fra er optimal. For eksempel kan det ikke lade sig gøre at arrangere samspil via zoom, fordi der er små tidsforskydninger fra maskine til maskine.

Eleverne på musikskolen har heller ikke haft samme muligheder som andre for at være sammen udendørs, det vil ikke være godt for instrumenterne. Derfor ser begge frem til at skolen igen kan åbnes, så man også ansigt til ansigt kan lade musikken spille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Annonce