Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Hjælp fra læserne: Flaskeposten er stadig et mysterium, men nu ved vi hvem, der skrev brevet

Den 3. januar blev denne flaskepost fundet på en strand ved Malmö. Hilsenen er sendt fra Helsingør den 18. november 1999, men af hvem? Foto: Lars Johannessen
Et byrådsmedlem spiller en central rolle i historien om en 21-år gammel flaskepost, men vi leder stadig efter "Bettina".
Annonce

FLASKEPOST: Hvem sendte den flaskepost afsted fra Helsingør, der 21 år senere blev fundet på en strand ved Malmö? Det spørgsmål nager os stadig, efter vi for nylig efterlyste en, vi tror hedder Bettina.


Børnene skulle selv skrive navn og alder og lave en tegning. Vi gjorde det hvert år, i en årrække.

Allan Berg Mortensen husker at der blev sendt flaskeposter i en årrække


Bettina hedder måske noget helt andet. "Bethine" gættede den svenske kvinde, der den 3. januar fandt flaskeposten, ud fra den gnidrede skrift. Det fremgår af flaskeposten, at den er sendt af et seksårigt barn den 18. november 1999 og at barnet gik på Fritidshjemmet Nordvesten.

Fritidshjemmet findes ikke længere, så det har været svært for Nordvestskolen, der modtog brevet fra den svenske finder at komme videre. Helsingør Dagblads læsere har dog kunnet bringe os væsentligt tættere på den mulige afsender.

Annonce

Havde skrevet brevet

Det gælder ikke mindst Allan Berg Mortensen, der i dag er byrådsmedlem for Enhedslisten, men genkendte brevet, for han havde selv skrevet det.

- Det er mig der som pædagog på Nordvesten har forfattet flaskeposten i 1999. Børnene skulle selv skrive navn og alder og lave en tegning. Vi gjorde det hvert år, i en årrække. En gang kom der svar fra Island, fortæller han.

Der ringer også en klokke hos Jacob Vohnsen.

- Det har jeg været med til - og meget muligt det var i 99. Jeg kan huske vi kastede dem ud fra nordmolen på Nordhavnen ud fra gummistranden og et par flasker røg vist desværre ned mellem de store sten og kom aldrig i vandet.  Jeg kan huske vi havde et Danmarkskort på “stue øst” hvor vi satte en knappenål i, når der kom brev retur. Tror der kom 4-6 breve retur fra både Danmark og Sverige. Min egen flaske blev vist aldrig fundet, skriver han i en kommentar på Facebook.

Vi håber stadig at der er flere, der kan lede os lidt tættere på "Bettina", eller hvad brevskriveren nu hedder. Skriv til os, hvis du har minder om at have sendt flaskeposter afsted med fritidshjemmets hjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce