Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Hvad skal der ske i vinterferien? Her er syv skov- og strandlegepladser, som er værd at køre efter

Der er mange naturlegepladser i Nordsjælland, som er en udflugt værd. Foto: Lars Lindevall
Selv om corona sætter en begrænsning for aktiviteterne i vinterferien, er der stadig mange muligheder for at tage en udflugt til de nordsjællandske naturlegepladser.
Annonce

For børnefamilierne er det en anderledes vinterferie i år.

Covid 19-krisen har sat en stopper for charter- og skiferier, lige som museums-udflugter eller andre indendørs aktiviteter er aflyst, og i stedet står den på 'staycation' og hjemme-hygge i den danske vinterkulde.

Og hvad skal man så stille op, når ungerne er trætte af at spille brætspil og bage boller, eller iPad'en skal have en pause?

Et godt bud er en udflugt til en af de mange skov- og strandlegepladser, der ligger i Nordsjælland. Smør en madpakke, læg en termokande med kaffe i rygsækken, find det varme overtøj frem - og så er det afsted. Her er en oversigt over syv naturlegepladser, som er værd at besøge.

Eghjorten

Naturlegepladsen Eghjorten. Peter Elmholt / Ritzau/Scanpix

Skovlegepladsen Eghjorten er et stort legeområde i skoven, hvor man blandt andet kan finde legeredskaber og klatrebaner i naturens egne materialer, bålpladser med adgang til brænde, borde og bænke. Derudover kan man prøve kræfter med en discgolf-skovbane eller mobilspillet Oppermann Mysteriet.

Adresse: Jespervej 309, 3480 Fredensborg.

Havtyren i Liseleje

Havtyren i Liseleje. Foto: VisitNordsjælland

Havtyren er en naturlegeplads tæt ved stranden i Liseleje. Her er blandt andet svævebane, gynge, rutsjebane, stativer til armgang - og havtyren, som man kan klatre på. Legepladsen har også et overdækket hus, hvor man kan spise sin medbragte mad.

Adresse: Lisehøjvej, 3360 Liseleje

Strandlegepladsen i Hornbæk

Strandlegepladsen i Hornbæk. Foto: Lars Johannessen

Legepladsen på Hornbæk Havn ligger næsten helt ud til stranden. Her kan man blandt andet tage en gyngetur med udsigt til hav og havn, klatre og lege kaptajn på eget skib. Og hvis sulten skulle melde sig, kan man købe fiskefrikadeller på havnen.

Adresse: Havnevej 34, 3100 Hornbæk

Esrum Klosters naturlegeplads

Esrum Klosters naturlegeplads. Foto: VisitNordsjælland

På Esrum Klosters naturlegeplads kan børn og barnlige sjæle gå på opdagelse i et middelalderligt univers med blandt andet fæstning, voldgrav, svævebane og andre lege- og klatre-redskaber.

Adresse: Klostergade 11- 12, 3230 Græsted

Parforce-legepladsen ved Slotssøen

Parforce-legepladsen ved Slotssøen i Hillerød. Foto: VisitNordsjælland

Tæt ved Slotssøen i Hillerød finder man legepladsen, der er inspireret af Hillerøds historie og det berømte Parforcejagtlandskab. Landskabet er præget af små bakker, hængebroer, stier og forhindringsbaner, og der er også klatrevæg, rutsjebane, redegynge og andre legeredskaber.

Adresse: Posen, 3400 Hillerød

Legepladsen på Gilleleje Havn

Legepladsen på Gilleleje Havn. Foto: VisitNordsjælland

På stejlepladsen ved Gilleleje Havn finder man en naturlegeplads, der blev indviet i 2018. Der er blandt andet gynger, rutsjebane, sand og klatrestativ. Derudover er der borde og bænke, hvor man kan nyde den medbragte mad.

Adresse: Havnen, 3250 Gilleje

Krudtskuddet

Krudtskuddet i Frederiksværk. Foto: VisitNordsjælland

I et fredet område ved Bakkestien i Frederiksværk er der etableret et aktivitets- og legeområde kaldet 'krudtskuddet'. Det består blandt andet af en smukt beliggende svæve- og forhindringsbane i det kuperede terræn. Der er også en motorikbane, hvor man kan klatre og kravle.

Adresse: Duevej, 3300 Frederiksværk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce