Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Københavns bedste burger: Den skal man til Helsingør for at købe

- Københavnerne tager til Helsingør for at spise burgere, fortæller Michael Sass, indehaver af burgerbaren Mast på Rosenkildevej, der nu også snart åbner i indre København. Foto: Torben Sørensen
Københavnske madanmeldere har forelsket sig i en burger, som man først sidst på sommeren også kan købe i indre København.

HELSINGØR: Når man vil have en af Københavns bedste burgere, ja, så skal man faktisk til Helsingør for at købe den.

Det er den ret nyetablerede burgerbar Mast på Rosenkildevej i Helsingør, der er blevet så populær, at den nu er nået til tops hos madanmelderne i den københavnske Top Fem over byens bedste burgere. Det er anmelderbloggen Anders & Kaitlin, der skriver om Mast.


Annonce

Så røg vi ind i corona-lock down, og så kunne vi mærke, at mange københavnere kom herop for at købe en burger hos os. Dels fordi der jo ikke var så meget andet at lave og så tog mange en udflugt til Helsingør og spiste en af vores burgere

Michael Sass, ejer af burgerbaren Mast i Helsingør


I december sidste år åbnede Michael Sass, der oprindeligt kommer fra Hornbæk og nu er bosat i København, sammen med Jacob Mouritzen deres burgerbar Mast i Helsingør.

- Så røg vi ind i corona-lock down, og så kunne vi mærke, at mange københavnere kom herop for at købe en burger hos os. Dels fordi der jo ikke var så meget andet at lave og så tog mange en udflugt til Helsingør og spiste en af vores burgere. Vi har set et blandet publikum, unge, ældre, venner, familier, der er taget en tur til Helsingør for at spise Mast-burgere, fortæller Michael Sass, der netop denne weekend selv er taget en tur til Hornbæk for at nyde foråret.

Amerikansk teknik

En af grundene til at de københavnske madanmeldere har fået øje på Mast er, at Michael Sass og Jacob Mouritzen sidst i august også vil åbne en Mast i indre København.

- Præcis hvor ved vi ikke endnu. Vi ligger i forhandlinger om lokaler med flere, siger Michael Sass.

Ud over at fokusere på gode råvarer er det den amerikanske stegeteknik, der har gjort Mast-burgerne populære.

- Vi bruger en teknik, hvor man presser kødet ned mod en meget varm stegeplade. Teknikken gør kødet crispy og får fedtet i kødet til at karamellisere. Vi er nogle af de eneste, der bruger den praksis i Danmark. Og det er også teknikken, der har givet os idéen til navnet, fortæller  Michael Sass, der selv har lært teknikken i USA i burgerkæden Shake Shack.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Den spiser din pant, mens pengene tikker ind på dit kort: Pantstation i Helsingør bliver den første af sin slags herhjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Arnes kolonihavehus har fire hjul, bliver trukket af en traktor og har solceller på taget: Arne tøffer Danmark rundt

Annonce