Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Klumme: - Vores forskelligheder bliver tromlet ned af alt det, vi har til fælles

Når Trine Thi Lam ikke skriver klummer til Helsingør Dagblad og Lokalvisen Nordsjælland er hun ungerådgiver i Headspace i Helsingør. Foto: Lars Johannessen.

Jeg havde lidt af en øjenåbner for et par uger siden.

Og det lyder banalt, nærmest helt børneagtigt, men i voksenlivets stress og jag glemmer vi nu engang de mest banale lektier, vi fik med fra barndommen. Jeg blev mindet om vigtigheden af forskellighed. Jeg blev mindet om, at selvom – som Kaj og Andrea synger – der er forskel på os to, så kan vi sagtens være gode venner.

Jeg sad ved bordet med en af vores frivillige, Carsten, og snakkede om løst og fast, som vi ofte gør mellem samtaler i ungerådgivningen Headspace. Snakken kom, måske som forventet, ind på det nyligt overståede kommunalvalg, hvad vi tænkte om resultatet, og hvad vi håbede ville ske i kommunen fremadrettet. Hvis man så på Carsten og mig, ville man nok ikke være i tvivl om, at vi har forskellige holdninger og synspunkter. Og gudskelov for det, alt andet ville da være for kedeligt.

Annonce

Men dét, der virkelig slog mig, var den måde, han udelukkende og kun talte positivt i den samtale. Om at alle partier havde noget at byde på. At der var mange fornuftige kandidater, og at de skam fandtes på begge fløje. Og det var simpelthen en af de mest inspirerende og forfriskende samtaler, jeg længe har haft. For hvor er det dog rigtigt, og hvor falder vi bare alt for let ned i den der karikerede måde at tale på. De røde vil bare stjæle dine penge. De blå tænker kun på virksomhederne. Hun er dét, han er dat, og de er alle sammen ude på at tage fusen på dig. For det passer ikke. Livet, politik og mennesker er meget mere nuancerede end det. Og det var Carsten, der mindede mig om det.

Jeg tror, at det er en af de livslektioner, jeg tager med mig. Jeg har, på trods af min unge alder, et par stykker i bagagen, som jeg kan hive frem og kigge lidt på, når jeg har brug for det. Men at forskellighed og mangfoldighed kun er en styrke, det er en af de vigtigere. Jeg tror også, at det er derfor jeg arbejder med mennesker og frivillighed. Fordi det for mig er berigende at høre andres historier, at lytte til deres synspunkter og at blive udfordret en smule på mine egne holdninger.

Vi mennesker er jo helt grundlæggende faktisk ikke så forskellige, som vi ellers er så gode til at få det til at ligne. For ja, vi reagerer forskelligt på hverdagen og livets udfordringer, og det i sig selv er jo nok til at skabe misforståelser. Men vi ved aldrig, hvad der er inde bagved, og hvad der er til grobund for andres holdninger. Vi ved ikke, hvilken historie de har med sig, og hvor de er henne i livet. Men vi er jo nu engang mennesker. Og helt ærligt, så skylder vi os selv at møde hinanden med nok respekt og tillid til, at vores forskelligheder bliver tromlet ned af alt det, som vi har til fælles.

Det er det, du kan få ud af det medmenneskelige møde: de banale livslektier og nyfunden taknemlighed. Og Carsten rundede i øvrigt samtalen af, med et blink i øjet, ved at sige ”Nå! Lad os snakke om noget meget mere vigtigt. Hvordan har du det?”

Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Ugens klumme: - Forbløffende mange har dimser hængende ud af ørerne

Annonce
Indland

Smitten raser: Sygefravær får DSB til at aflyse tog

Annonce
Indland

Sverige afviser danskere efter nye coronarestriktioner

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Influencer-Sarah blev 'udnyttet' af store firmaer: - Jeg anede ikke, hvor meget jeg selv var værd

Lokalavisen Nordsjælland

Ugens film: Det kan du se i biografen

Lokalavisen Nordsjælland

Lone og 30 andre frivillige deler 1000 kilo julemad ud til trængte familier: - Jeg gør det, fordi jeg ved, jeg kan gøre en forskel

Lokalavisen Nordsjælland

Mød mammutten fra Hornbæk: Sådan så Nordsjælland ud for 45.000 år siden

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Indland

Region til 40.000 ansatte: Coronapas eller hjem uden løn

Annonce