Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Kuldegysende bade: Nordlig by afskåret for det varme vand

Det er hyggeligt at stå på skøjter på de isglatte søer i Hornbæk, men der skal også være varmt, når man kommer hjem. Det er der ikke lige nu. Foto: Lars Johannessen
Forsyningssvigtet fra Hornbæk Fjernvarmes leverandør i Helsingør skete omkring klokken halv fire natten til tirsdag. Siden har olikedlerne arbejdet på højtryk.
Annonce

HORNBÆK: Hornbæk Fjernvarme oplevede natten til tirsdag forsyningssvigt, da en pumpe slog ud og fejlede i at levere varme til stuer, radiatorer og bade.

Det oplyser Hornbæk Fjernvarme på deres hjemmeside, hvor de forklarer, at der derfor køres på lokale kedler i kampen for fulde tryk.


Vi har arbejdet på højtryk siden. De færreste vil opdage noget som helst, men nogle ejendomme ligger et uheldigt sted. Vi havde for eksempel en ældre kvinde, som ringede i morges. Hun skulle op og i bad, men hun synes, det var lidt koldt.

René Blumensaadt, daglig leder i Hornbæk Fjernvarme


Annonce

Koldt vand

Det betyder også, at en række borgere i Hornbæk blev skuffede, da de tirsdag morgen stillede sig ind under bruseren for at tage et morgenbad. Vandet var nemlig flere steder isnende koldt.

- Der skete et forsyningssvigt fra vores varmeleverandør i Helsingør klokken halv fire i nat. Det betød, at min telefon bimlede og bamlede, griner René Blumensaadt, som er daglig leder i Hornbæk Fjernvarme.

- Vi har arbejdet på højtryk siden. De færreste vil opdage noget som helst, men nogle ejendomme ligger et uheldigt sted. Vi havde for eksempel en ældre kvinde, som ringede i morges. Hun skulle op og i bad, men hun synes, det var lidt koldt.

Annonce

Normalt drift

René Blumensaadt forklarer, at Hornbæk Fjernvarme har omkring 45 kilometer vandrør i og omkring byen. Selvom oliekedlerne har kørt for fulde tryk, tager den nogen tid, før varmen igen er tilbage.

- Men jeg forventer, at driften er tilbage engang i løbet af formiddagen, fortæller den daglige leder.

Også i Horserød har de været afskåret fra varmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce