Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Kviktest-tilbud i Helsingør forlænges igen: - Uopdragent ikke at lade sig teste

Borgere venter i kø til Covid-19 test på Helsingør Banegård. Det er fortsat her, at borgere nu vil kunne blive testet hver dag med enten en kviktest eller PCR-testen, som er den der bliver taget fra svælget. Foto: Lars Johannessen.
Det vil frem til 7. februar være muligt at blive testet for coronavirus på Helsingør Station.

CORONA: Det vil fortsat være muligt at blive testet for coronavirus hver dag på Helsingør Station frem til foreløbigt 7. februar. Det sker efter, at sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde onsdag opfordrede alle, der fortsat møder fysisk på arbejde, til at lade sig teste for Covid 19 ugentligt.

- For at sige det ligeud, er man uopdragen, hvis man ikke lader sig teste. Covid 19 skal stoppes, og det kan vi kun gøre ved at lade os teste og efterleve myndighedernes retningslinjer, siger Jeppe Handwerk, som er administrerende direktør for Copenhagen Medical, der står for kviktestene på stationen.

Det står endnu ikke klart, om testmuligheden på Helsingør Station vil have samme åbningstider som hidtil, hvor det har været muligt at blive testet hver dag fra klokken 5.45 om morgenen til 23.45 om aftenen. Men Jeppe Handwerk understreger, at de står klar til at teste lige så længe, som regionen ønsker.


Vi forventer, at flere vil lade sig teste efter opfordringen fra sundhedsministeren. Og jeg kan kun bakke helt op om at lade sig teste en gang om ugen, også selvom man ikke har symptomer

Jeppe Handwerk, administrerende direktør i Copenhagen Medical


Også i kommunen er der begejstring at spore:

- Det er rigtig godt, det er vi meget glade for, siger kommunikationschef i Helsingør Kommune, Martin Deichmann.

Annonce

Alle bør lade sig teste

Sundhedsministeren sagde på pressemødet, at det særligt var personer, som fortsat møder fysisk på arbejde og som har svært ved at undgå kontakt med andre mennesker, der bør lade sig teste en gang ugentligt – også selvom man ikke har symptomer. Det kunne for eksempel være kassemedarbejdere i supermarkeder og buschauffører, mens Jeppe Handwerk også peger på for eksempel gymnasieelever.

- Vi er meget stolte over at kunne hjælpe i Helsingør, siger han og fortsætter:

- Vi forventer, at flere vil lade sig teste efter opfordringen fra sundhedsministeren. Og jeg kan kun bakke helt op om at lade sig teste en gang om ugen, også selvom man ikke har symptomer.

Hidtil har Copenhagen Medical været til stede på stationen de dage, hvor der ikke i forvejen var den mere præcise såkaldte PCR-test. Om det ændrer sig, står endnu ikke klart.

Mange i Helsingør Kommune bliver i forvejen testet regelmæssigt - nemlig dem, der er i et "fast medarbejderrul" for ansatte i kommunen. Det drejer sig blandt andet om ansatte i hjemmeplejen og på plejehjem. Den ordning vil fortsætte som hidtil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Corona-pukkel kan være væk inden sommer: Region Hovedstaden sætter 50 millioner af til at gennemføre udskudte opgaver

Lokalavisen Nordsjælland

Prominent tilflytter til Humlebæk: Lise Nørgaard er flyttet ind på det sted hun frygtede mere end corona

Annonce