Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Lærere og pædagoger bliver hyldet med kaffe og kærlighed

Helsingør Lærerforenings formand Merethe Svalgaard Knuhtsen var med til at overraske de ansatte fra Team V på Grydemoseskolen. Her ses hun sammen med daglig pædagogisk leder Kirsten Barnkob og cafe- og kaffevognsejer Michael Lagoni.  Foto: Lars Johannessen
Helsingør Lærerforening er i disse dage på turne til kommunens specialskoler. Der er tale om en særlig hyldest til det frontpersonale, der siden den første corona-nedlukning hver dag er mødt ind på skolerne for at passe arbejdet med udsatte børn og unge.

HELSINGØR: 90 krus friskbrygget og dampende varm kaffe. Så mange kopper kaffe skal Michael Lagoni tilberede og dele ud fra sin mobile kaffevogn de dage, der er sat af til at besøge de lokale specialskoler, som har undervisning af særligt sårbare og udsatte børn og unge. Onsdag var det Grydemoseskolens Team V, der fik besøg - til stor overraskelse for lærere og pædagoger.

- Det er fantastisk. Det er et genialt initiativ. Det er godt fundet på, fortæller lærer Majbritt Crowley, som er en af Team V's stab på tilsammen 76 voksne, der har været på arbejde under hele corona-pandemien.


Annonce

En ting er, at man siger: "hvor er i gode" - noget andet er, at man viser det, som man gør på den her måde

Kirsten Barnkob, daglig pædagogisk leder, Team V, Grydemoseskolen


Og det er en indsats, der er værd at sige tak for, hvis man spørger Helsingør Lærerforening.

-Der er stor opmærksomhed på, at skolerne snart genåbner. Med det her initiativ vil vi gerne sætte fokus på, at vi har et frontpersonale ude på specialskolerne, som arbejder med de mest udsatte børn og unge, som ikke har været sendt hjem, siger Merete Svalgaard Knuhtsen, formand for Helsingør Lærerforening.

Kaffe-uddelingen afstedkom også stor opmærksomhed hos eleverne. Her ses Carolina Rutving sammen med pædagogmedhjælper Morten Dahl og Yusuf Özan.  Foto: Lars Johannessen

Det er baggrunden for, at lærerforeningen for egen pengekasse, har hyret kaffevognsejer Michael Lagoni, som også driver cafe i Helsingør centrum, til at køre rundt til alle specialskoler og dele kærlighed og kaffe ud.

Det er et kærkomment initiativ, hvis man spørger den daglige pædagogiske leder af Grydemoskolens Team V. Skolen er et helhedstilbud til børn og unge med generelle indlæringsvanskeligheder og psykiske og/eller fysiske handicap.

-  Der skal ikke altid så store ting til at vise, at vi er opmærksomme på alle dem, der er på arbejde. En ting er, at man siger: "hvor er i gode" - noget andet er, at man viser det, som man gør på den her måde. Jeg forsøger også selv som leder at drysse anerkendelse ud jævnligt, siger Kirsten Barnkob, leder af Team V.

Det er et fantastisk initiativ, mener lærer Majbritt Crowley, som her ses med eleven Alia. Foto: Tine Zedeler

Få smittede

Kirsten Barnkob påpeger, at det ikke er risikofrit at tage på arbejde som lærer og pædagog. For det er ganske enkelt ikke muligt at holde afstand med de elever, der hører til Team V, da de i særlig grad har brug for fysisk kontakt og omsorg.

-Vi arbejder med børn, som hænger om halsen på os og måske er snottede. Til trods for at børnene er så tæt på os, så har vi under hele forløbet kun haft to voksne ud af 76 ansatte, og et enkelt barn ud af 83 børn, der har været smittede med corona. Vi er også sindssygt gode til at spritte af, vi bestiller ikke andet. Vi er den mest rene skole.

Annonce

Bekymringen er der

Som ansat kan det da heller ikke undgås at tanken om, at der er risiko for at blive smittet med covid-19 på sit arbejde er tilstede, fortæller lærer Majbritt Crowley.

- Det har da været forbundet med nogle tanker, at vi, mens det meste omkring os er blevet lukket ned, og folk er blevet sendt hjem, stadig har skullet møde op. Vi har haft vores egne restriktioner for at minimere smitterisikoen, men derfor kan man ikke vide sig sikker, siger Majbritt Crowley.

- Bekymringen om smitte er der. Det kan ikke undgås. Både for selv at blive smittet men også for at komme til at smitte vores børn, som jo er særligt udsatte, siger pædagog Mette Jacobsen.

De ansatte på Grydemosenskolens Team V bliver som en ekstra sikkerhedsforanstaltning lyntestet for corona to gange om ugen på skolen. En indsats som kommunen selv står for, oplyser Kirsten Barnkob.

Også de ansatte på Nygård Skole og L-klasserne på Borupgårdskolen bliver forkælet med kaffe doneret af Helsingør Lærerforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Lokalavisen Nordsjælland

Det kan du se i biograferne

Annonce