Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Måske bliver Abildvængets bibliotek nyt Kultur- og Medborgerhus

Abildvængets Bibliotek. Foto: Lars Johannessen.
Boliggården inviteret til et samarbejde om et fælles bydelshus i de tidligere bibliotekslokaler, som i fremtiden skal danne ramme om et fælles Kultur- og Medborgerhus i Helsingør Nordvest
Annonce

Efter at lokalbiblioteket Abildvænget lukkede ved årsskiftet har Helsingør Kommune arbejdet på at finde en egnet lokalitet til et nyt kulturhus.

- Nu har Boliggården inviteret til et samarbejde om et fælles bydelshus i de tidligere bibliotekslokaler, som i fremtiden skal danne ramme om et fælles Kultur- og Medborgerhus i Helsingør Nordvest. Et forslag som glæder forligspartierne bag budget 2020, oplyser Jesper Tidemann der er presse- og kommunikationsrådgiver i Helsingør Kommune.

- Partierne bag Budget 2020 er meget positive over for Boliggårdens ønske om at skabe et fælles Kultur- og Medborgerhus i området. Det betyder, at vi ville kunne samle kræfterne og få et levende hus, der byder på både kulturaktiviteter og arbejder videre med de sociale fællesskaber, der er opbygget i Gang i Nordvest. Budgetforligskredsen håber, at sådan et hus også kan trække borgere tæt ind i udviklingen af bydelen, siger borgmester Benedikte Kiær.

Boliggårdens formand Anje Holmstad ser også med optimisme på et endnu tættere samarbejde omkring udviklingen i Helsingør Nordvest.


- Et kultur- og medborgerhus skal give borgere i alle aldre og med forskellig baggrund muligheder for at finde et fællesskab. Erfaringen med Kulturhus Syd i Vapnagaard er, at kultur sammen med frivillige og boligsociale aktiviteter er med til at løfte et område. Jeg kalder det sociokulturelle aktiviteter – og det kræver medarbejdere med tætte relationer til beboerne

Anja Holmstad


Parterne er enige om, at huset skal udvikles i samarbejde med lokalområdets aktører og beboerne, herunder de beboere og afdelingsbestyrelser, der i de seneste år har engageret sig i projektet Gang i Nordvest.

Hvis huset bliver en realitet, vil Boliggården forankre et femårigt projekt med fokus på børn og unge i huset.

Jeg synes det er spændende perspektiver, hvor der kan opnås stor synergi imellem fx Nordvestskolen, fritidsklubben Abildtræet, de almene boligafdelinger, frivillige og foreninger, siger Benedikte Kiær. Bydelen Nordvest har så mange kvaliteter, også for tilflyttere! Og Boliggården er en uundværlig samarbejdspartner, når vi snakker byudvikling i dette hjørne af byen.

Forslaget om et Kultur- og Medborgerhus i samarbejde med Boliggården kommer til at indgå i forhandlingerne om Budget 2021 i de kommende måneder. Helsingør Kommune skal finde 440.000 kr./året til husleje og ejendomsdrift. Der er allerede i Budget 2020 afsat midler til aktiviteter og til etablering af et Kulturhus i Nordvest.

Gang i Nordvest

Medborgerskabsprojekt etableret i 2017. Projektet har midlertidigt til huse i et butikslokale. Gang i NV har fx gå-grupper, fællesspisning, havegruppe og foredrag.

Fra evaluering afsluttet i foråret 2020:

93% af de adspurgte oplever, at Gang i Nordvest har betydet at der er kommet flere aktiviteter og mere liv i lokalområdet.

79 % af de adspurgte oplever, at Gang i Nordvest har gjort lokalområdet rarere at bo og færdes i.

Forligskredsen Budget 2020

Partierne bag budgetforliget for 2020-2023 tæller Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre og SF

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

To personer i kritisk tilstand efter bilulykke

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce