Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

M/S Museet for Søfart vil gerne have dig til at finde de gamle albummer frem: Efterlyser fotografier af børn i matrostøj

Elever iført matrostøj fotograferet i en københavnsk skolegård tilbage i 30'erne. Arkivfoto fra M/S Museet for Søfart.
M/S Museet for Søfart har en miniudstilling på vej med gamle fotografier af børn iført matrostøj. Til det formål vil museet gerne have dig til at gå de gamle fotoalbummer igennem.

KULTUR: M/S Museet for Søfart er på jagt efter fotografier af børn i matrostøj. Fotografier af de mange mere eller mindre artige børn, der blev sendt til portrætfotografen eller på danseskole iført matrostøj.


De gamle fotografier af børn i matrostøj fortæller om en helt anden tid, og vækker minder hos mange danskere. Det er de minder, som vi gerne vil samle og dele med museets gæster.

Marie Ørstedholm, formidlingschef, M/S Museet for Søfart


De fotos fortjener at blive set, og M/S Museet for Søfart vil gerne vise dem frem. Både på sociale medier og i en miniudstilling i forbindelse med museets kommende særudstilling Oceanista- havet & moden gennem 100 år. Udstillingen viser, hvordan moden har været inspireret af søfarten, og det er matrostøj til børn et godt eksempel på, lyder det fra museets formidlingschef.

- Matrostøjet til børn er en maritim mode, som mange danskere har et personligt forhold til. Mange har fotografier af ældre familiemedlemmer i matrostøj siddende i familiens fotoalbums, eller også har vi selv været hos fotografen eller på danseskole i matrostøj. Den maritime børnemode stammer tilbage fra midten af 1800-tallet, men har vist sig at være så langtidsholdbar, at vi også kender den i dag. Det siger noget om, hvor populær sømanden som figur har været, siger formidlingschef Marie Ørstedholm, M/S Museet for Søfart.

Find albummet frem og tag et foto

  • Har du fotos af børn i matrostøj, som du vil dele med M/S Museet for Søfart?
  • Tag et mobilfoto af fotografiet, del det på din egen profil på Instagram eller Facebook med hashtagget #bettematros eller send det direkte til museet på: sarah@mfs.dk
  • Sender du et foto, deltager du også i konkurrencen om 5 x 4 fribilletter til særudstillingen Oceanista – Havet & moden gennem 100 år.Udstillingen viser, hvordan søfart har inspireret modebranchen fra kreationer af verdensberømte designere som Jean Paul Gaultier og Coco Chanel til stribede bluser, sømandsstrik og matrostøj i børnestørrelser.
  • Udstillingen åbner 06. april 2021. Eller så snart museet kan genåbne.
Annonce

Kækt og artigt

Det var den britiske kongefamilies prins Edward, der satte moden i gang. Han blev i midten af 1800-tallet portrætteret i en børneudgave af den uniform, som søfolkene på kongeskibet brugte. Billedet spredte sig udover landets grænser, og dannede den børnemode, der varede i mere end 150 år.

- Matrostøjet blev ofte brugt, når børnene skulle være ekstra pæne, men også som konfirmationstøj eller uniformer på kostskoler. Man kan sige, at matrostøjet blev børnenes uniform. Måske fordi det symboliserer noget kækt og noget meget artigt på samme tid. De gamle fotografier af børn i matrostøj fortæller om en helt anden tid, og vækker minder hos mange danskere. Det er de minder, som vi gerne vil samle og dele med museets gæster, fortæller Marie Ørstedholm.

tze

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Annonce